FI EN SE

TOIMISTOHUONEET

hoitokoditKerrostava ilmanjakotekniikka mahdollistaa puhtaan ja raikkaan hengitysilman riittävyyden toimistohuoneisiin

Toimistojen sisäilman laadulle asetetaan poikkeuksetta hyvin korkeat laatuvaatimukset. Ilman täytyy vaihtua tehokkaasti ja lämpöolosuhteiden pitää pysyä viihtyisinä vuodenajoista riippumatta. Työvireys ja -viihtyvyys paranee kun hengitysilma on puhtaanraikasta.

Stravent on monella tavalla ylivoimainen ratkaisu toimistotilojen ilmanvaihtoon, vedottomuus, energian säästö ja sen äänettömyys vievät mukavuuden aivan uudelle tasolle. Käyttökokemukset Stravent-kerrostavasta ilmanjakotekniikasta ovat olleet pelkästään positiivista kerrottavaa.

Laadukas sisäilma lisää työhyvinvointia ja yleistä viihtyvyyttä

Toimistohuoneiden ”raskas”, käytetty ilma on saatava vaihdettua raikkaaseen hengitysilmaan tehokkaasti. Se ei myöskään saa sekoittua uudelleen tuloilman kanssa. Näin voi tapahtua perinteisessä sekoittuvassa ilmanvaihdossa. Siinä käytetty ilma ja sen mahdolliset epäpuhtaudet jäävät haitallisesti pyörimään toimistohuoneisiin.

Stravent-kerrostava ilmanjakotekniikka tuo raikkaan ilman huonetilaan hallitusti alas ja käytetty ilma nousee ylös mistä se johdetaan pois. Näin hengitysilma pysyy jatkuvasti raikkaana ja mahdollisimman puhtaana. Lisäksi ilmamääriä ja lämpötiloja voidaan säädellä huonekohtaisesti aina tarpeen mukaan.

Merkittävää energiasäästöä paremmin tuloksin

Kerrostava ilmanjakotekniikka säästää energiaa noin 20 % perinteiseen sekoittavaan ilmanvaihtoon verrattuna. Lisäksi Stravent tekee sen neljänneksen pienemmällä ilmamäärällä. Koska ilmastointi/lämmitys ovat toimistotilojen suurimpia kulueriä niin säästö on merkittävää luokkaa.

Vedotonta mukavuutta

Koska kerrostava ilmanjakotekniikka ei aiheuta vetoa niin silloin ei myöskään esiinny siitä johtuvia niska- eikä hartiasärkyjä. Näin työvireys pysyy hyvänä, toiminta tehokkaana ja sairauspoissaolot vähenevät oleellisesti.

Hyviä uutisia

Vanha verotalo Jyväskylässä uudistettiin nykyaikaiseen toimistokäyttöön sopivaksi. Mittavan projektin talotekniikkasuunnittelusta vastasivat Koski Konsultit, jonka suunnittelijat päätyivät Stravent -kerrostavaan ilmanjakotekniikkaan nimenomaan sen tehokkuuden ja vedottomuuden takia.

Sirkkalan entinen kasarmi Turussa uudistettiin Yliopiston tutkijoiden käyttöön. Tässä vaativassa kohteessa Stravent -tekniikka on näyttänyt tehokkuutensa ja sopinut erinomaisesti saneerattaviin tiloihin. Projektin LVI-suunnittelija Turun Airix on syystäkin tyytyväinen lopputulokseen.

Piippolan ja Kälviän kunnantalojen ilmastoinneiksi valittiin niihinkin Stravent- kerrostava ilmanjakotekniikka. Niin henkilökunta kuin asiakkaatkin ovat kiitelleet tilojen raikasta ilmanlaatua. Valinta on onnistunut ja lisäksi paljon kiitosta on tullut sen äänettömyydestä. Energiatalouskin on kohentunut huomattavasti kummassakin kohteessa.

Saneerauskohteissa Stravent voi hyvin hyödyntää myös olemassa olevia ilmastointikanavia. Taloudellisuus näkyy jo saneerausvaiheessa. Huonetiloissa Stravent on helppo yhdistää epäsuoraan valaistukseen ja on näin osa sisustusratkaisua.

Suuret asiakasmäärät asettavat erityisvaatimuksia ilmanvaihdolle etenkin yleisissä tiloissa. Raikas ja puhdas hengitysilma on oleellisen tärkeä hyvinvointi ja viihtyvyys tekijä.

 

Ratkaisut

Esitteet

Kerrostavan ilmanvaihdon päätelaitteet

S 11-Induct (pdf)

Kattohajoittaja S44 (pdf)

Seinähajoittaja S55 (pdf)

Optimal (pdf)

Savuvideo

Artikkelit

TT-artikkeli_Bahram 4-2007
Tuloilmalaitteiden ilman lähtönopeuden vaikutus ilmanvaihtojärjestelmän energiankulutukseen.

Artikkelit referenssikohteista

Referenssejä

Tuotteet

» SUUTINPUTKI S11

» KATTOHAJOITTAJA S44

» SEINÄHAJOITTAJA S55

» JÄÄHDYTYSPALKKI OPTIMAL

Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Satanolla Oy