Suomi English version Estonia Swedish Swedish

HOITOKODIT

hoitokoditHoitokodeissa arvostetaan kerrostavan ilmanjakotekniikan tuomaa puhdasta ja raikasta hengitysilmaa ja erityisesti sen vedottomuutta

Hoitokotien sisäilman laadulle asetetaan poikkeuksetta erittäin korkeat laatuvaatimukset. Ilman täytyy olla puhdasta ja raikasta. Sen pitää vaihtua tehokkaasti mutta vedottomasti. Stravent -kerrostavalla ilmanjakotekniikalla päästään helposti näihin vaadittaviin ominaisuuksiin. Kaiken lisäksi Stravent on lähes äänetön mitä arvostetaan mukavuustekijänä hoitokodeissa erityisen paljon.

 

Laadukas sisäilma lisää hyvinvointia ja viihtyvyyttä

Hoitokodeissa on paljon erilaisia huoneita ja yleisiä tiloja joista käytetty ilma on saatava poistumaan tehokkaasti. Se ei myöskään saa sekoittua tuloilman kanssa koska siitä saattaisi seurata mm. erilaisten tartuntojen leviäminen. Näin voi tapahtua perinteisessä sekoittuvassa ilmanvaihdossa. Siinä käytetty ilma ja epäpuhtaudet jäävät haitallisesti pyörimään tiloihin.

Stravent-kerrostava ilmanjakotekniikka tuo raikkaan ilman hallitusti alas ja käytetty ilma nousee ylös mistä se johdetaan pois. Näin hengitysilma pysyy jatkuvasti raikkaana ja mahdollisimman puhtaana. Ilmamääriä ja lämpötiloja voidaan säätää huonekohtaisesti tarpeen mukaan. Raikkaan ilman myötä hyvinvointi ja viihtyvyys lisääntyvät.

Merkittävää energiasäästöä paremmin tuloksin

Kerrostava ilmanjakotekniikka säästää energiaa noin 20 % perinteiseen sekoittavaan ilmanvaihtoon verrattuna. Stravent tekeen sen lisäksi huomattavasti pienemmällä ilmamäärällä. Koska ilmastointi/lämmitys ovat kiinteistöjen suurimpia kulueriä niin säästö on merkittävää luokkaa.

Vedotonta mukavuutta äänettömästi

Kun kerrostava ilmanjakotekniikka ei aiheuta vetoa niin silloin ei myöskään esiinny siitä johtuvia niskaeikä hartiasärkyjä. Näin yleinen vireys pysyy hyvänä. Kesäaikaan myös huoneilman jäähdytys tapahtuu vaivattomasti joka osaltaan vie mukavuuden aivan uudelle tasolle. Tekniikan äänettömyys tekee Sraventista huomaamattoman ja sopii näin rauhalliseen elämäntyyliin hyvin.

Lisäturvallisuutta

Stravent-kerrostava ilmanjakotekniikka lisää paloturvallisuutta koska päätelaite toimii myös palokuristimena.

Hoitokodeille on tärkeää ehkäistä mahdollisten infektioden leviäminen tiloissaan - Sravent tarjoaa puhtaan hengitysilman osalta tähän erinomaisen ongelmaratkaisun kerrostavalla ilmastointitekniikalla.

Viihtyvyys ja yleinen vireys paranevat raikkaan ilman myötä. Ilman ylimääräisiä huminoita mukavuuskin lisääntyy.

Ratkaisut

Esitteet

Kerrostavan ilmanvaihdon päätelaitteet

Artikkelit

TT-artikkeli_Bahram 4-2007
Tuloilmalaitteiden ilman lähtönopeuden vaikutus ilmanvaihtojärjestelmän energiankulutukseen.

Artikkelit referenssikohteista

Referenssejä

  • HAARLA-2, vanhustentalo, Turku
  • Kirkkonummen hoivakoti
  • Oulun Diakonissalaitos
  • Liedon vanhustentalo

Tuotteet

» SUUTINPUTKI S11

» KATTOHAJOITTAJA S44

» SEINÄHAJOITTAJA S55