FI EN SE

HOIVAKODIT

Kerrostava ilmanvaihto

Hoitokodeissa arvostetaan kerrostavan ilmanjakotekniikan tuomaa puhdasta ja raikasta hengitysilmaa ja erityisesti sen vedottomuutta.

Hoitokotien sisäilman laadulle asetetaan poikkeuksetta erittäin korkeat laatuvaatimukset. Ilman täytyy olla puhdasta ja raikasta. Sen pitää vaihtua tehokkaasti mutta vedottomasti. Stravent -kerrostavalla ilmanjakotekniikalla päästään helposti näihin vaadittaviin ominaisuuksiin. Lisäksi Stravent-päätelaitteet ovat lähes äänettömiä, mitä arvostetaan mukavuustekijänä hoitokodeissa erityisen paljon.

Stravent-kerrostava ilmanjakotekniikka tuo raikkaan ilman hallitusti alas ja käytetty ilma nousee ylös mistä se johdetaan pois. Näin hengitysilma pysyy jatkuvasti raikkaana ja mahdollisimman puhtaana. Ilmamääriä ja lämpötiloja voidaan säätää huonekohtaisesti tarpeen mukaan. Raikkaan ilman myötä hyvinvointi ja viihtyvyys lisääntyvät.

Hyvän raikkaan ilman lisäksi, kerrostava ilmanjakotekniikka säästää energiaa noin 20 % perinteiseen sekoittavaan ilmanvaihtoon verrattuna.

Basic takaisinvirtaussuoja

Turvallisuus tulee yksinkertaisuudesta.

BASIC on nerokas takaisinvirtaussuoja, joka estää myrkyllisten palokaasujen leviämisen ilmanvaihtokanaviston kautta huoneiden ja palosolujen välillä. BASIC on helppo asentaa eikä se sisällä mitään liikkuvia osia tai sähkökomponentteja, jotka vaatisivat huoltoa ja ylläpitoa.

Yksinkertaisuus ja minimoidut käyttökustannukset takaavat turvallisuuden lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä. Se on kustannustehokas ratkaisu esim. hoitokoteihin, sairaaloihin, hotelleihin, asuntoihin ja senioriasumiseen.

BASIC:in selkeän ja luotettavan rakenteen ansiosta hyöty syntyy jo investointivaiheessa.

Turvallisuus piilee myös siinä, että se on helppo asentaa oikein. Vähäisillä käyttö- ja ylläpitokustannuksilla

säästetään pitkällä aikavälillä paljon ilman, että palosuojaus heikkenee.

BASIC on täysin omatoiminen eikä se ole sähköisesti kytketty mihinkään valvontajärjestelmään. Se koostuu galvanoidusta peltirungosta, jonka sisällä on avonainen kevlarista tehty kangaskartio. Normaalitilanteessa tuloilma virtaa avoinna olevan kartion läpi. Suojafunktio aktivoituu palohuoneen paineesta johtuen.

Kun paine on tarpeeksi suuri, kartio supistuu salamannopeasti kasaan sisäistä säleikköä vasten. Tämä tapahtuu, kun paine palohuoneessa on niin korkea, että ilman virtaus tuloilmakanavistossa kääntyy. BASIC on läpikäynyt pitkäaikaisia testejä, sisältäen yli 10 000 sulkukertaa, säilyttäen täydellisen toimintakuntonsa.

Stravent sääsuoja

Uusi rakenne pitää sadeveden, lumen ja lian poissa.

Ulkosäleikkö asennetaan seinäaukon ulkopuolelle. Ilmanottoaukon ympärille muodostuu näin 100 mm kaulus. Kaulus mahdollistaa ”häiriövapaan” vyöhykkeen muodostumisen säleikön ulkopintaan. Näin ulkoilma ohjautuu suoraan edestä säleikköön.

Kun lamellit on sijoitettu pystysuoraan ja niiden alle asennetaan vesivuotokaukalo, lamellit erottavat ja johtavat veden ja lian pois sisään otettavasta ulkoilmasta. Säleikön vesitys sijaitsee siis rakennuksen ulkopuolella.

Stravent-sääsuoja mitoitetaan aina sisäänottoaukon mukaan, ja se toimii parhaiten ilmannopeuden ollessa alle 1,8 m/s koko sääsuojan pinta-alalla. Tätä vastaava painehäviö on maksimissaan 40 Pa. Näin mitoittaen sääsuojan äänenkehitys ei ole koskaan häiritsevä. Sääsuoja on testattu VTT:llä (VTT-5-04158-17), ja rakenteensa ansiosta se voi olla pienempi kuin monet muut markkinoilla olevat säleiköt.

Radiaattorit

Tasaista ja kestävää lämpöä.

Radiaattorimme antavat tasaisesti lämpöä, ja ne ovat helppo pitää puhtaana sekä kestävät kovatkin kolhut.

Hoivakoteja ajatellen löytyy myös integroituja malleja, jolloin haaraputket sekä venttiilit ovat ns. piilossa. Lisäksi aulatiloja varten löytyy kaikenlaisia erikoisratkaisuja, esim. penkkimallisia radiaattoreita

Toimitusaika radiaattoreissamme on jopa vain 2 viikkoa.

Ilmaverho

Säästää energiaa ja vähentää vetoa auloissa.

Lopuksi varmistamme rakennuksen energiatehokkuuden ja aulatilojen viihtyvyyden automaattisella, aktiivisella Biddle-ilmaverholla, jossa on markkinoiden paras hyötysuhde.

Biddle SensAir-ilmaverho sisältää uudenlaisen automaattisen aktiivisäädön. Säätö mukauttaa SR:n puhallusnopeuden ja lämpötehon automaattisesti ja jatkuvasti ajantasaisiin ja oikeisiin tietoihin sisä- ja ulkolämpötilasta oviaukossa, jolloin laite toimii aina oikein. Uusi patentoitu i-sense-infrapunatekniikka kerää tarkat lämpötila-arvot oviaukon ympäristöstä. Tuloksena on jatkuva, optimoitu ja energiaa säästävä sisäilma – eikä käyttäjän tarvitse kiinnittää asiaan huomiota.

SR tarjoaa sisätiloissa melutonta etua alhaisen melutasonsa ansiosta. Lisäksi Biddle on uudistanut laitteen muotoilua. Sivulevyt voidaan varustaa irrotettavilla upotusosilla, joilla toteutetaan asiakaskohtainen väri- ja logoviimeistely

SensAir soveltuu erilaisille lämmönlähteille, kuten vesi- ja sähkölämmitykselle ja hybridilämmitykselle. Energiapihi hybridimalli on uusi: se hyödyntää maksimaalisesti jäännöslämpöä. SR soveltuu ovenkorkeuksille 2,0–3,5 m ja tarjoaa ratkaisun kaikenlaisiin sijainteihin. Uuden SR comfort -ilmaverhon ansiosta Biddle on astunut suuren askeleen eteenpäin ilmastoinnin erottelun tehokkuuden ja sääntelyn kehityksessä.

Ratkaisut

Savuvideo

Artikkelit

TT-artikkeli_Bahram 4-2007
Tuloilmalaitteiden ilman lähtönopeuden vaikutus ilmanvaihtojärjestelmän energiankulutukseen.

Yksinkertaista savunhallintaa
Lisää aikaa pelastautumiseen

Tuotteet

Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Sisäilmayhdistys
Satanolla Oy