Suomi English version Estonia Swedish Swedish

ASUINTILOJEN TURVALLINEN SAVUNHALLINTA

Palokaasutuotteiden kysyntä kohdistuu paljolti samoihin rakennuksiin, mihin Stravent Oy toimittaa jo järjestelmiään kuten hotellit, sairaalat ja hoivakodit. Uutena kohderyhmänä asuinkerrostalot ja senioriasunnot missä keskitetty ilmanvaihtojärjestelmä.

senioriasunnot

Palotilanteissa on tärkeää suojautua savukaasuilta. Sanotaan että palon ensimmäiset 5-7 minuuttia ovat ratkaisevia palon leviämisen suhteen. Tähän on kehitetty patentoitu Stravent Oy:n edustama järjestelmä, joka perustuu puhaltimien päällä olemiseen ja takaisinvirtaussuojiin, jotka toimivat savunrajoittimina.

Takaisinvirtausventtiili BASIC on savurajoitin, joka tekee asuin- ja majoitustilojen ilmanvaihtojärjestelmien savukaasusuojauksen edulliseksi, turvalliseksi ja helppokäyttöiseksi. Basic on omatoiminen savurajoitin, joka toimii palopaineen perusteella. Basic ei siis tarvitse moottoreita, ohjausta tai sähkökaapelointeja. Yleisesti on tiedossa etteivät nykyisin käytössä olevat ”palokuristimet” suojaa tehokkaasti palokaasuilta palotilan korkean paineen johdosta. Tämä on johtanut palotilanteissa savukaasujen vuotamiseen viereisiin huoneisiin. Basic järjestelmä mahdollistaa myös pidemmän ajan evakuoida asukkaat majoitustiloista kun palopaineen nousu ja savukaasujen leviäminen on hitaampaa! Basic on tähän tilanteeseen suunniteltu optimaalinen savurajoitin. Tutustu kotisivuillamme olevaan videoon ja muuhun materiaaliin.

Palokaasutuotteiden kysyntä kohdistuu paljolti samoihin rakennuksiin, mihin Stravent Oy toimittaa jo järjestelmiään kuten hotellit, sairaalat ja hoivakodit. Uutena kohderyhmänä asuinkerrostalot ja senioriasunnot missä keskitetty ilmanvaihtojärjestelmä. Tuotteet löytyvät myös Magic- CAD suunnitteluohjelmasta. Uusia HAGAB savupeltituotteita voidaan hyödyntää niin uusissa kuin vanhoissakin kiinteistöissä. VTT:n certfikaatti Suomen markkinoita varten on meillä huhtikuussa 2013 käytössä viranomaisia varten!

Katso esimerkki ratkaisusta käytävän majoitustiloissa Tästä!

palokaasusuojaus

Ratkaisut

Esitteet

Basic-yleisesite

Basic-tuote-esite

INTACT-esite

Basic kerrostalossa

Rakenteiden palosuojaus

Palosuojelu (pdf suomi)

Asuntopalon paine voi yllättää
(Aaltoyliopisto 11-2015)

Suunnitteluopas

Lataa Basic-suunnitteluopas

Työselitysmalli

Kysytyimmät asiat

Palopaineen voi laskea
Palovirta ja -paine suljetussa huoneessa (pdf)

Video

Esittelyvideo

Savukokeet pelastusopistolla

Savunhallinta (Palopäällystöpäivät)

Referenssejä

Yksinkertaista savunhallintaa
(Pelastustieto 08-2015)

Lue lisää kohteista

Yksinkertaista savunhallintaa
(Pelastustieto 08-2015)

Ratkaisukohteita

 

Klikkaa kuvaa