FI EN SE

ASUIN-/MAJOITUSTILOJEN TURVALLINEN SAVUNHALLINTA

Palokaasutuotteiden kysyntä kohdistuu paljolti samoihin rakennuksiin, mihin Stravent Oy jo toimittaa järjestelmiään, kuten hotellit, sairaalat ja hoivakodit. Uutena kohderyhmänä ovat asuinkerrostalot ja senioriasunnot, joissa on keskitetty ilmanvaihtojärjestelmä.

senioriasunnot

Palotilanteissa on tärkeää suojautua savukaasuilta. Sanotaan, että palon ensimmäiset 5-7 minuuttia ovat ratkaisevia palon leviämisen suhteen. Tähän on kehitetty patentoitu Stravent Oy:n edustama järjestelmä, joka perustuu puhaltimien päällä olemiseen ja takaisinvirtaussuojiin, jotka toimivat savunrajoittimina.

Hagabin takaisinvirtausventtiili BASIC on savurajoitin, joka tekee asuin- ja majoitustilojen ilmanvaihtojärjestelmien savukaasusuojauksen edulliseksi, turvalliseksi ja helppokäyttöiseksi. Basic on omatoiminen savurajoitin, joka toimii palopaineen perusteella. Se ei siis tarvitse moottoreita, ohjausta tai sähkökaapelointeja. Yleisesti on tiedossa, etteivät nykyisin käytössä olevat ”palokuristimet” suojaa tehokkaasti palokaasuilta palotilan korkean paineen vuoksi. Tämä on johtanut palotilanteissa savukaasujen vuotamiseen viereisiin huoneisiin. Basic-järjestelmä mahdollistaa pidemmän ajan evakuoida asukkaat majoitustiloista kun palopaineen nousu ja savukaasujen leviäminen on hitaampaa. Basic on tähän tilanteeseen suunniteltu optimaalinen savurajoitin.

Hagabin savupeltituotteet soveltuvat niin uusiin kuin vanhoihinkin kiinteistöihin. Tuotteilla on VTT:n sertfikaatti, ja ne löytyvät MagicCAD-suunnitteluohjelmasta.

Katso esimerkki majoitustilojen käytäväratkaisusta tästä!

Ratkaisut

Esitteet

Stravent Basic-yleisesite

Rakenteiden palosuojaus

Palosuojelu (pdf suomi)

Asuntopalon paine voi yllättää
(Aaltoyliopisto 11-2015)

Video

Esittelyvideo

Savukokeet pelastusopistolla

Savunhallinta (Palopäällystöpäivät)

Video Basicin toiminnasta

Lisätietoa

Palokaasuilta suojaan
(artikkeli Talotekniikka 02/2013)

Paineenhallinta huoneistopaloissa -tutkimushanke

Yksinkertaista savunhallintaa
(Pelastustieto 08-2015)

Kysytyimmät asiat

Referenssejä

Lue lisää kohteista

Ratkaisukohteita

 

Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Sisäilmayhdistys
Satanolla Oy