FI EN SE

LOGISTIIKKAKESKUSTEN JA TEOLLISUUDEN OVIVERHOKONEET

Kerrostavan ilmanjakotekniikan ilmaverhokoneet tuovat merkittäviä säästöjä logistiikkakeskuksille ja teollisuudelle

Hyvienkin logistiikka- ja teollisuustilojen ongelmaksi saattavat usein muodostua sisääntulo-ovien kautta tapahtuva vetoisuus ja lämpötilojen suuret vaihtelut. Lämmin ilma karkaa ulos ja energiaa tuhlaantuu. Erityisesti talvella tilanne korostuu ja vaikuttaa laajalti eri toimintoihin. Työskentely ja tilojen hyödyntäminen varsinkin ovialueella on ongelmallista.

Oviaukkoihin sijoitettavilla IndAC2-ilmaverhokoneet ratkaisevat nämä ongelmat kerralla. Vetoisuus häviää ja tilojen lämpötila pysyy tasaisena. Myös ovialueen tilat saadaan normaaliin hyötykäyttöön ja työviihtyvyys lisääntyy. Ja mikä parasta, energiatalous paranee merkittävästi.

Teollisuushallien uusi ilmaverhokone, IndAC2

Stravent on tuonut markkinoille uuden, tehokkaan ilmaverhokoneen, IndAC2:n joka soveltuu erinomaisesti suuriinkin oviaukkoihin. Kaksoislaminaaritasaajan ansiosta ilmaa voidaan puhaltaa tehokkaasti jopa 8 metristä asti. Kaarevassa paineaukossa on patentoitu kaksoislaminaaritasaaja, joka tasaa tehokkaista puhaltimista syntyvän turbulenttisen ilman voimakkaaksi laminaariseksi ilmavirraksi, jolloin lähialueesta tulee miellyttävä ja vedoton työskentelyalue. 4 metrin levyisessä oviaukossa ilmaa puhalletaan lähes 20.000 m3/h. Kaarevan paineaukon ansiosta ilmaverhokoneen voi asentaa erittäin lähelle oviaukkoa eivätkä nosto-ovet aiheuta ongelmia. IndAC2-ilmaverhokone on saatavilla sekä vesi- että sähkölämmityspatterilla.

Monissa teollisuusrakennuksissa ovien täytyy olla pitkään auki kerrallaan johtuen tavaraliikenteestä. Avoin ovi johtaa ilman vaihtumiseen oviaukossa. Lämmin ilma karkaa ulos ja kylmää ilmaa työntyy sisään, jolloin lähialueesta tulee epämiellyttävä työskentelyalue.

Jotta lämpövuoto saataisiin estettyä ja samalla lämmitettyä sisään tuleva ilma miellyttävälle tasolle, tulisi oviaukon yläreunaan asentaa oikein mitoitettu ja tarpeeksi tehokas ilmaverhokone. Ilmavirran on myös oltava tarpeeksi voimakas, jotta se yltää lattiaan asti.

Työhyvinvointia

Vedoton hallitila on merkittävä työhyvinvointiin vaikuttava tekijä. Ilma on puhdasta ja raikasta, viihtyvyys lisääntyy ja sairauspoissaolot vähenevät selvästi. Tapaturmariskit pienenevät, koska oviaukkoihin ei pääse syntymään jäätymistä.

Hyviä käyttökokemuksia ja paljon kiitosta

Laukaassa uuden kylmävaraston kulkuaukot varustettiin IndAC2-ilmaverhokoneilla. Alusta asti käyttökokemukset ovat olleet erittäin hyvät parantuneena energiataloutena sekä stabiilina lämpötilana varaston eri osissa. Lisäksi tekniikka on vastannut hyvin sille asetettuja odotuksia.

Myös uuteen logistiikkakeskukseen Savonlinnassa haluttiin edistykselliset IndAC2-ilmaverhokoneet pitämään energiatalous kurissa ja tilat vedottomina. Tähän ratkaisuun ollaan oltu erittäin tyytyväisiä. Henkilökunta on kiitellyt miellyttävää työympäristöä, kun vedosta aiheutuvia ongelmia ei ole. Hyväksi osoittautunut energiatalous on osa yrityksen kannattavuutta ja on parantanut sen kilpailukykyä.

Ilmaverhokoneet estävät kylmän ulkoilman pääsyn sisätiloihin ja samalla lämmin ilma ei pääse karkaamaan ulos. Tila on vedoton ja energiaa säästävä.

Ratkaisut

Esitteet

IndAC2-esite

Ilmaverhon tehontarve (pptx)

Artikkelit

Biddle artikkeli simuloinnista

Referenssejä

 • Lidl Järvenpää, logistiikkakeskus
 • Valtra, Suolahti
 • Etra, Helsinki
 • Inex PT- logistiikkakeskus, Sipoo
 • Helsingin Venttiilitehdas
 • Tamro Tuuli-logistiikkakeskus, Tampere
 • Kalevan painotalo, Oulu
 • Postikeskus, Oulu
 • Vacon, Vaasa
 • ABB Azipod, Helsinki
 • Ensto, Vihreä tehdas, Porvoo

Tuotteet

Ilmaverho IndAC2

Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Sisäilmayhdistys
Satanolla Oy