FI EN SE

KAUPAN JA OSTOSKESKUSTEN ILMAVERHOKONEET

CA-ilmaverhokoneet tuovat merkittäviä säästöjä sekä mukavuutta kaupalle ja ostoskeskuksiin.

Hyvienkin liiketilojen ongelmaksi saattavat usein muodostua sisääntulo-ovien kautta tapahtuva vetoisuus ja lämpötilojen suuret vaihtelut. Varsinkin talvella tilanne korostuu ja vaikuttaa koko myymälän viityisyyteen. Näin ollen myös lattiapintojen hyötykäyttö ovialueella on ongelmallista. Oviaukkoihin sijoitettavilla muuttuvalla paineaukolla olevat CA –ilmaverhokoneet ratkaisevat nämä ongelmat. Vetoisuus häviää ja myymälätilojen lämpötila pysyy tasaisena. Myös ovialueen tilat saadaan hyötykäyttöön.

Merkittävää energiasäästöä miellyttävästi

CA -ilmaverhokoneilla on pystytty rakentamaan suojaava ilmaverho siten, ettei kylmä ulkoilma pääse sisään. Ilman nopeus pidetään vakiona ja teholisäykset tapahtuvat neljällä pyörimisnopeudella, kuudella tehoportaalla ja paineaukon leveyttä muuttamalla. Samalla on pystytty estämään lämpimän sisäilman pakeneminen ulos, jolloin laitteet parantavat kiinteistön energiatalouden hallintaa.

CA -ilmaverhotekniikka säästää energiaa merkittävästi. Koska lämmitys on kiinteistöjen suurimpia kulueriä niin säästöt oviaukkojen onnistuneilla suunnitteluratkaisuilla muodostuvat merkittäviksi.

Työhyvinvointia

Vedoton myymälä on merkittävä työhyvinvointiin vaikuttava tekijä. Ilma on puhdasta ja raikasta, viihtyvyys lisääntyy ja sairauspoissaolot vähenevät selvästi.

Hyviä kokemuksia

Jyväskylän Torikeskuksen uudet myymälätilat varustettiin CA - ilmaverhokoneilla. Projektin LVI-suunnitteluvastuu oli Ins.tsto Lindroosin suunnittelijoilla. Hyvistä käyttökokemuksista johtuen myös myöhemmin uusitut tuulikaapit varustettiin Straventin laitteilla. Samoin Kauppakeskus Trion myymälätilat uudistettiin kolmessa eri vaiheessa CA -ilmaverhokoneilla. Projektin LVI-suunnitteluvastuu oli Ins.tsto Granludilla. Palaute on ollut pelkästään positiivista niin asiakkailta kuin henkilökunnaltakin. Energiatalous ja mukavuus ovat parantuneet huomattavasti aiempaan verrattuna molemmissa kohteissa.

Ilmaverhokoneet estävät kylmän ulkoilman pääsyn sisälle myymälätiloihin ja samalla lämmin sisäilma ei pääse karkaamaan ulos. Tila on vedoton ja energiaa säästävä.

Ratkaisut

Esitteet

SensAir-esite

Ilmaverhon tehontarve

Eurovent – käsikirja

Artikkelit

Mitä vaaditaan toimivalta ilmaverholta?

CHIPS-tekniikka

Taloudellinen tehonsäätö ilmaverhoissa

Referenssejä

  • Itäkeskus, Pikkubulevardin sisäänkäynti, Helsinki
  • Kauppakeskus City-Center (pdf)
  • Stockman, Helsinki
  • Kauppakeskus Espoontori , Espoo
  • Prisma, Kannelmäki
  • Kauppakeskus Rajalla, Tornio
  • Sokos, Kuopio
  • Prisma, Kuopio
  • Chydenia Center, Kokkola

Tuotteet


Confort Ilmaverho SensAir

Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Satanolla Oy