FI EN SE

VARMISTA PARAS MAHDOLLINEN TEHOKKUUS JA LAATU

TARKKA KOSTEUDENHALLINTA TAKAA PAREMMAT TUOTANTO-OLOSUHTEET JA PARANTAA HYGIENIATASOA

Elintarvikkeiden valmistuksen ja käsittelylaitosten tärkeimpiä kulmakiviä on hyvä tuotantohygienia. Ilmankosteus on usein jätetty huomioimatta tai on aliarvioitu ongelma, vaikka sillä on merkittävä vaikutus toiminnan suunnitteluun, budjetointiin ja laadunvalvontaprosesseihin. Ongelmiin liittyvät ratkaisut eivät ole aina ilmeisiä.

Tehokkaan kosteudenhallinnan avulla yritykset voivat parantaa ja hienosäätää useita prosesseja ja varmistaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja laadun. Samaan aikaan kustannukset, energiankulutus sekä pilaantuneet tuotteet jätteen muodossa pienenevät.

Tyypillisiä ongelmatilanteita elintarviketeollisuudessa:

  • Bakteerit ja muut taudin aiheuttajat viihtyvät hallitsemattomassa kosteudessa
  • Kondensoitunut vesi, joka valuu alas pitkin seiniä ja tippuu katosta, aiheuttaa hygieniariskejä
  • Tuotantoprosessit kärsivät huonon laadun takia
  • Epäjohdonmukaiset tuotanto-olosuhteet voivat vähentää tulosta sekä vahingoittaa tuotemerkin mainetta
  • Pidemmät laitteiden, lattioiden ja pintojen kuivumisajat puhdistuksen jälkeen aiheuttavat tuotantokatkoksia
  • Vaihtelevan kosteuden ja sen vaikutusten käsittely on kallista

Estä kondensoituminen ja bakteerien kasvu

Teurastus- ja jalostuslaitosten on oltava erityisen varovaisia bakteerien ja muiden taudinaiheuttajien kanssa. Tällaiset epäpuhtaudet vaikuttavat tuotteiden laatuun ja voivat olla merkittävä uhka yritykselle. Myös helposti pilaantuvat meijerituotteet vaativat hallittuja tuotanto- ja varastointiolosuhteita. Viileät käsittelylaitteet ja muut rakennuspinnat kannattaa suojata kondensaation muodostumiselta, sillä kondensoitunut vesi, joka valuu alas pitkin seiniä ja tippuu katosta ja putkista, on pääsyy korroosiolle, ruosteelle ja homeelle. Tämän seurauksena laitoksia on puhdistettava entistä useammin, jolloin hallitsematon kosteus lisääntyy entisestään.

Cotes-adsorptiokuivaimien avulla voit nopeuttaa lattioiden, pintojen ja laitteiden kuivumista puhdistuksen jälkeen, mikä auttaa pitämään tuotantotauot lyhyinä. Lisäksi valvotulla kosteudenhallinnalla lämpötilanhallinta on energiatehokkaampaa ja tarkempaa, mikä on tärkeää työskenneltäessä herkästi pilaantuvien elintarvikkeiden, kuten maitotuotteiden kanssa. Tuotanto- ja varastointiolosuhteiden aukoton valvonta on ehdoton edellytys yrityksen toiminnalle ja kaupalliselle menestykselle.

Eroon kosteuteen liittyvistä ongelmista

Cotesin adsorptioon perustuva ilmankuivausteknologia estää kosteutta vaikuttamasta tuotantoon, prosessointiaikaan ja tuotteiden laatuun. Laskemalla kastepistettä Cotes-adsorptiokuivaimet tekevät kondenssin muodostumisen lähes mahdottomaksi. Cotes-adsorptiokuivaimet ovat tehokkaita erittäin laajalla lämpötila-alueella (0-40 °C). Lisäksi kylmävarastoihin soveltuvat kuivaimet toimivat jopa -25 °C:ssa, mikä tekee niistä ainutlaatuisia.

NÄIN HYÖDYT:

  • Kasvava tuotantoteho
  • Korkeampi ja tasaisempi tuotantolaatu
  • Vähemmän pilaantuneita tuotteita ja jätettä
  • Vähentää energiankulutusta ja käyttökustannuksia
  • Johdonmukaiset, valvotut olosuhteet kaikissa käsittely-, pakkaus ja varastointivaiheissa
  • Helpompi noudattaa tiukkoja hygienia- ja elintarvikestandardeja

MIKSI VALITA COTES-KUIVAIN:

  • Erittäin energiatehokas
  • Kompakti, kestävä ja luotettava
  • Suunniteltu ylläpitämään korkeaa hygieniatasoa
  • Tehokas erittäin laajalla lämpötila-alueella (0-40 °C)
  • Soveltuu myös erittäin kylmiin tiloihin (-25 °C)
  • Saatavilla automaattisilla ohjausvaihtoehdoilla
  • Säästä energiaa tehokkaalla LTO-yksiköllä

Tutustu kuivaimiin tästä

Kysy meiltä, me autamme!

 

Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Satanolla Oy