11.11.2019

Stravent toimittaa Länsimetron Kaitaan aseman ilmaverhokoneet


Länsimetron jatko on rakenteilla Espoon Matinkylästä Kivenlahteen.

Kaitaan asemalaituri
Kaitaan asemalaituri, alustava luonnos. Kuva: PES-Arkkitehdit Oy

Tekeillä on seitsemän kilometriä pitkä ratalinja ja viisi uutta asemaa: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti.

Kaitaan aseman rakennusurakka käynnistyi lokakuussa 2018, ja aseman ja ratatunnelien louhintaurakka valmistui maaliskuussa 2018. Rakennusurakan toteuttaa YIT Rakennus Oy:n ja Are Oy:n työyhteenliittymä. Urakan arvo on 47 miljoonaa euroa, ja osuus valmistuu testausten jälkeen liikenteelle vuonna 2023. LVI-suunnittelusta vastaa aseman osalta Granlund Oy ja huoltotunnelin ja ratalinjan osalta Ramboll Finland Oy. Aseman arkkitehtisuunnittelun on tehnyt PES-Arkkitehdit Oy.

Pääsisäänkäynnin eli Kaitaantien sisäänkäynnin ympärille rakentuu aikanaan Kaitaan metrokeskuksen asuinkerrostalojen korttelialue. Maantasolla olevasta lippuhallista on suora liukuporras- ja hissiyhteys laituritasolle.

Kohteeseen valittiin korkean vaatimustason täyttävät älykkäät ja suorituskykyiset Biddlen ilmaverhokoneet. Stravent toimittaa 11 kpl ilmaverhokoneita laituritason liukuporras- ja hissiauloihin sekä maantason pääoville vuoden 2020 alussa.

Merkittävimmät laadulliset erot laitteissa ovat SFP-luvussa ja automatiikassa eli kuinka ilmaverhoa ohjataan ja miten se pystyy huomioimaan ovikorkeudet sekä vaihtuvat olosuhteet. Biddle valitaan ja viritetään ovikoon mukaan. Ilmaverhon mitoitusilmamäärä mukautetaan ovikokoon mukaisesti (leveys x korkeus) ja tästä laaditaan laskelmat. Muiden valmistajien laitteissa ei oteta huomioon asennuskorkeutta samalla tavalla eikä laitetta pystytä mitoittamaan samalla tavalla yksilöidysti tietylle ovikoolle.

Biddlen ilmaverhokoneet reagoivat muutoksiin nopeasti vertaamalla ulko- ja sisälämpötilaa sekä puhalluslämpötilaa. Ilmaverhon voimakkuuden säätö perustuu ulkolämpötilaan, ja lämmitystä säädetään sisälämpötilan mukaan. Ei siis lämmitetä turhaan, vaan tarpeen mukaan. Tämä parantaa järjestelmän energiatehokkuutta ja säätö sekä ohjaus ovat aina oikea-aikaisia olosuhteista riippumatta.

 

info@stravent.fi
09-4241 3630

Ota yhteys, niin asiantuntijamme kertovat tarkemmin tuotteidemme tutkimustuloksista ja teknisistä ominaisuuksista!

info@stravent.fi
09-4241 3630

Ota yhteys, niin asiantuntijamme kertovat tarkemmin tuotteidemme tutkimustuloksista ja teknisistä ominaisuuksista!

Tilaa uutiskirje!


19.11.2019

Kaupunkiympäristötalo valmistuu Kalasatamaan.


11.11.2019

Länsimetron jatko on rakenteilla Espoon Matinkylästä Kivenlahteen.


03.09.2019

Kerrostavan ilmanvaihdon toimivuutta mitattiin Västra Bodarnan koulukeskuksessa Ruotsissa keväällä 2019.


27.08.2019

Toimitamme uuteen VALO Helsinki -hotelliin yli 400 Basic-takaisinvirtaussuojaa


menestyjä 2019
Sisäilmayhdistys