FI EN SE

Keskustakirjasto Oodi


14.11.2017
Uutiset
Stravent

Stravent Oy toimittaa Keskustakirjastoon Vasathermin puhallinkonvektoreita. Helsingin Töölönlahden läheisyyteen avataan loppuvuodesta 2018 Keskustakirjasto Oodi. Rakennuksesta järjestetyn kansainvälisen suunnittelukilpailun voitti suomalaisen Arkkitehtitoimisto ALA Oy:n kilpailuehdotus Käännös.

Rakennuksessa on kolme kerrosta, joista jokaisella on erilaiset käyttötarkoitukset: työ- ja tapahtumatilat, lukukeitaat, studiot, kaupunkiverstaat, perhekirjasto, kahvila, ravintola ja elokuvateatteri. Keskustakirjaston vuotuisen kävijämäärän ennustetaan olevan 2,5 miljoonaa ja päivittäisen kävijämäärän 10 000.

Oodi
Kuva: Arkkitehtitoimisto ALA

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 98 miljoonaa euroa. Se on laajuudeltaan 17 250 brm2, 12 116 htm2 ja 9 768 hym2. Kaupunginvaltuusto päätti keskustakirjaston rakentamisesta kokouksessaan tammikuussa 2015 ja pohjarakentaminen alkoi syyskuussa 2015. Keskustakirjaston rakennuttajana on kiinteistövirasto, tilakeskus. Hankkeen rakennuttajakonsulttina toimii Ramboll CM Oy, rakennesuunnittelijana on Ramboll Finland Oy, LVIA- ja RAU -suunnittelusta vastaa Ramboll Talotekniikka Oy.

Stravent Oy toimittaa Keskustakirjastoon 287 kpl Vasathermin puhallinkonvektoreita sekä 4 kpl Biddlen ilmaverhokoneita. Puhallinkonvektoreiden toimitukset ovat keväällä 2018 ja ilmaverhokoneiden vuoden 2017 loppupuolella.

Puhallinkonvektorijärjestelmä hoitaa mm. kirjastojen, studioiden ja toimistohuoneiden jäähdytyksen minimoiden samalla äänihaitat. Ensimmäiset Vasatherm-puhallinkonvektorit asennettiin Suomessa hotelli Kämppiin 20 vuotta sitten.

Keskuskirjaston sisääntulojen tuulikaappeihin asennetaan Biddle-ilmaverhokoneet. Ne on varustettu patentoiduilla pyörteenestotasaimilla, jotka eliminoivat puhaltimissa syntyvät pyörteet. Ilma tulee koneesta erittäin tiiviinä suihkuna alaspäin; se näkyy hyvin lämpökameralla otetuista videoista. Biddle-ilmaverhot vähentävät lämmitetyn ilman karkaamista rakennuksesta, minimoivat vetohaitat oven läheisyydessä ja säästävät energiaa.

30.09.2022

Ratkaisu sopii hyvin asuintaloihin ja hotelleihin. Mahdollistaa asennuksen eteisen viereisiin tilaan, joten eteisen alakattoon ja paremmin tilaa muulle tekniikalle, minkä takia ylivoimainen saneerauksissa.

Lue lisää tuotteesta täältä..

20.09.2022

Seinäjoen Hyllykalliolla toimiva S EEPEE Autotalo myy uusia ja käytettyjä autoja. Valikoimassa on mm. Peugeot, Hyundai, Alfa Romeo ja Fiat. Lisäksi tiloissa toimii kaikkien automerkkien huolto sekä katsastus.

Kiinteistössä siirryttiin kaukolämmöstä maalämpöön ja halliin tarvittiin lämmitysmuoto, jossa ei tarvita lattialämmitystä. Valinta kohdistui Straventin Biddle NOZ2 -kiertoilmakoneisiin.

29.08.2022

Juhlistimme koko henkilöstömme voimin Jorman 20-vuotista taivalta Stravent Oy:n palveluksessa. Tilaisuudessa Jormalle jaettiin Keskuskauppakamarin myöntämä ansiomerkki kiitoksena pitkästä työurasta yrityksessämme.

04.05.2022

Vedenkäsittelylaitoksissa on ongelmana laitteistoihin, putkistoihin ja rakenteisiin syntyvä kondensaatio. Kosteuden poistamiseksi tarvitaan tehokasta ilmankuivausteknologiaa.

Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Sisäilmayhdistys
Satanolla Oy