FI EN SE

Keskustakirjasto Oodi


14.11.2017
Uutiset
Stravent

Stravent Oy toimittaa Keskustakirjastoon Vasathermin puhallinkonvektoreita. Helsingin Töölönlahden läheisyyteen avataan loppuvuodesta 2018 Keskustakirjasto Oodi. Rakennuksesta järjestetyn kansainvälisen suunnittelukilpailun voitti suomalaisen Arkkitehtitoimisto ALA Oy:n kilpailuehdotus Käännös.

Rakennuksessa on kolme kerrosta, joista jokaisella on erilaiset käyttötarkoitukset: työ- ja tapahtumatilat, lukukeitaat, studiot, kaupunkiverstaat, perhekirjasto, kahvila, ravintola ja elokuvateatteri. Keskustakirjaston vuotuisen kävijämäärän ennustetaan olevan 2,5 miljoonaa ja päivittäisen kävijämäärän 10 000.

Oodi
Kuva: Arkkitehtitoimisto ALA

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 98 miljoonaa euroa. Se on laajuudeltaan 17 250 brm2, 12 116 htm2 ja 9 768 hym2. Kaupunginvaltuusto päätti keskustakirjaston rakentamisesta kokouksessaan tammikuussa 2015 ja pohjarakentaminen alkoi syyskuussa 2015. Keskustakirjaston rakennuttajana on kiinteistövirasto, tilakeskus. Hankkeen rakennuttajakonsulttina toimii Ramboll CM Oy, rakennesuunnittelijana on Ramboll Finland Oy, LVIA- ja RAU -suunnittelusta vastaa Ramboll Talotekniikka Oy.

Stravent Oy toimittaa Keskustakirjastoon 287 kpl Vasathermin puhallinkonvektoreita sekä 4 kpl Biddlen ilmaverhokoneita. Puhallinkonvektoreiden toimitukset ovat keväällä 2018 ja ilmaverhokoneiden vuoden 2017 loppupuolella.

Puhallinkonvektorijärjestelmä hoitaa mm. kirjastojen, studioiden ja toimistohuoneiden jäähdytyksen minimoiden samalla äänihaitat. Ensimmäiset Vasatherm-puhallinkonvektorit asennettiin Suomessa hotelli Kämppiin 20 vuotta sitten.

Keskuskirjaston sisääntulojen tuulikaappeihin asennetaan Biddle-ilmaverhokoneet. Ne on varustettu patentoiduilla pyörteenestotasaimilla, jotka eliminoivat puhaltimissa syntyvät pyörteet. Ilma tulee koneesta erittäin tiiviinä suihkuna alaspäin; se näkyy hyvin lämpökameralla otetuista videoista. Biddle-ilmaverhot vähentävät lämmitetyn ilman karkaamista rakennuksesta, minimoivat vetohaitat oven läheisyydessä ja säästävät energiaa.

03.09.2020

”Kaikkein parasta tässä on tuotannon jatkuvuuden suuri lisäys, joka on parantanut huomattavasti Bakers-konsernin kannattavuutta.”

25.08.2020

Sweco Talotekniikka Oy:n ja Stravent Oy:n pitkän yhteistyön taustalla on suunnittelujohtaja Jussi Ainamon mukaan hyvä tuote, mitoitusten oikeellisuus ja ammattitaito. 

16.06.2020

Meilahden sairaala-alueelle parhaillaan rakentuva Siltasairaala on HUS:in historian suurin rakennusprojekti. Osaksi uuden sairaalan ilmastointijärjestelmää asennetaan yhteensä noin 200 Straventin BASIC-takaisinvirtaussuojaa savukaasujen leviämisen estämiseksi. Yksinkertainen ja varmatoiminen laite toimii asennuksen jälkeen automaattisesti ilman sen suurempia toimenpiteitä.

19.05.2020

Länsimetron kakkosvaihe on rakenteilla Espoon Matinkylästä Kivenlahteen. Tekeillä on seitsemän kilometriä pitkä ratalinja ja viisi uutta asemaa: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti.

Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Satanolla Oy