FI EN SE

Stravent toimittaa Basic-savunhallintajärjestelmän Hyvinkään sairaalaan


13.06.2017
Uutiset
Stravent

Savunhallinnalla kustannustehokasta potilasturvallisuutta. Stravent Oy toimittaa syksyllä 2017 Hyvinkään uuteen sairaalarakennukseen Sairaalanmäelle Basic-savurajoittimia. Kohteen rakentaminen alkoi keväällä 2016 ja rakennus valmistuu vuoden 2018 aikana.

Hyvinkään sairaala
Havainnekuva Hyvinkään sairaala, Kuva: Peab Oy

Hyvinkään sairaalan uudisrakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulevat lasten vuodeosasto, keskoslasten tehohoitohuoneet ja lasten poliklinikat sekä päiväsairaala. Lapsille tulee oma päivystys aikuisten päivystyksen välittömään läheisyyteen. Toiseen kerrokseen keskitetään psykiatriset palvelut ja päihdepalvelut. Kolmanteen kerrokseen tulee Hyvinkään kaupungin kuntoutustoiminta ja vuodeosasto. Neljänteen kerrokseen tulee vuodeosastoja. Viidennessä kerroksessa on infektiopotilaiden vuodeosasto. Sairaalanmäellä tuotetaan sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palveluja yhdessä.

Viranomaiset hyväksyivät Basic-takaisinvirtaussuojat LVI-suunnittelijan ja -urakoitsijan esityksestä. Basic-järjestelmästä antoi myönteisen lausunnon myös palokonsultti. Samat viranomaiset olivat hyväksyneet Basic-järjestelmän vuonna 2016 Järvenpään Terveystaloon. Hyvinkään sairaalan uudisrakennuksen savunhallinta oli ensin suunniteltu huonekohtaisilla savupelleillä. Potilasturvallisuuden sekä investointi- ja huoltokustannusten vuoksi savupellit päätettiin kuitenkin vaihtaa turvallisempaan ja huomattavasti edullisempaan Basic-järjestelmään.

Basic-järjestelmä on käytössä mm. Tukholman Karoliinisessa sairaalassa, joka on Pohjoismaiden suurin sairaala. Sinne on toimitettu n. 4000 Basic-savurajoitinta. Basic on johtava takaisinvirtaussuoja sairaaloissa Ruotsissa, sillä siinä ei ole peltejä, jotka pitävät ääntä vaihtelevilla ilmamäärillä eikä siinä ole avattavia ruuveja tuotteen huoltamista varten. Nämä ovat tärkeitä asioita määriteltäessä huoltotarpeita erityyppisille takaisinvirtaussuojille.

Tulipalossa suurimmat ja vakavimmat henkilövahingot aiheutuvat savun leviämisestä rakennuksen sisällä. Takaisinvirtaussuoja Basic on helppokäyttöinen savurajoitin, joka tekee asuin- ja majoitustilojen ilmanvaihtojärjestelmien savukaasusuojauksen edulliseksi ja turvalliseksi. Basic on täysin omatoiminen savurajoitin, ja se toimii palopaineen mukaan. Se ei siis tarvitse moottoreita, indikointia, ohjausta tai sähkökaapelointia. Järjestelmä mahdollistaa pidemmän ajan evakuoida asukkaat majoitustiloista, koska Basic-savukaasurajoittimen ollessa käytössä palopaineen nousu ja savukaasujen leviäminen ovat hitaampia. Basic-järjestelmän yhteydessä puhaltimet tulee pitää päällä. Tällöin palopaineen nousu hidastuu ja pienenee merkittävästi ja ikkunoiden rikkoutuminen ja yleissyttyminen voidaan jopa välttää.

Lisätietoja löytyy kotisivuiltamme www.stravent.fi

Stravent Oy
Timo Karkulahti

03.09.2020

”Kaikkein parasta tässä on tuotannon jatkuvuuden suuri lisäys, joka on parantanut huomattavasti Bakers-konsernin kannattavuutta.”

25.08.2020

Sweco Talotekniikka Oy:n ja Stravent Oy:n pitkän yhteistyön taustalla on suunnittelujohtaja Jussi Ainamon mukaan hyvä tuote, mitoitusten oikeellisuus ja ammattitaito. 

16.06.2020

Meilahden sairaala-alueelle parhaillaan rakentuva Siltasairaala on HUS:in historian suurin rakennusprojekti. Osaksi uuden sairaalan ilmastointijärjestelmää asennetaan yhteensä noin 200 Straventin BASIC-takaisinvirtaussuojaa savukaasujen leviämisen estämiseksi. Yksinkertainen ja varmatoiminen laite toimii asennuksen jälkeen automaattisesti ilman sen suurempia toimenpiteitä.

19.05.2020

Länsimetron kakkosvaihe on rakenteilla Espoon Matinkylästä Kivenlahteen. Tekeillä on seitsemän kilometriä pitkä ratalinja ja viisi uutta asemaa: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti.

Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Satanolla Oy