FI EN SE

Tiedote 1.3.2017


01.03.2017
Uutiset
Stravent

Asukasturvallisuus etusijalla savunhallinnassa. Stravent Oy toimittaa keväällä 2017 Hyvinkään uudistuvaan hotelli Sveitsiin (Spahotel Sveitsi) BASIC-savurajoittimia.

Hotelli Sveitsi hyvinkää
Havainnekuva Hyvinkään Spahotel Sveitsistä (PRIMEHOTELS)

BASIC-järjestelmän edistyksellinen tekniikka asettaa asukasturvallisuuden etusijalle. Tulipaloissa suurimmat ja vakavimmat henkilövahingot aiheutuvat savun leviämisestä rakennuksen sisällä ilmanvaihdon kautta. Ilmanvaihtojärjestelmän toimimattomuus on iso turvallisuusriski ja tämän johdosta kohteeseen suunniteltiin BASIC-savurajoittimet. Hankkeen suunnittelijana toimii PQR Consult Oy Ab, ilmanvaihtourakoitsijana on Quattroservices Oy ja rakennustöistä vastaa Rakennus Oy Antti J. Ahola.

Takaisinvirtausventtiili BASIC on helppokäyttöinen savurajoitin, joka tekee asuin- ja majoitustilojen ilmanvaihtojärjestelmien savukaasusuojauksen edulliseksi ja turvalliseksi. BASIC on täysin omatoiminen savurajoitin ja se toimii palopaineen perusteella. BASIC ei siis tarvitse moottoreita, ohjausta tai sähkökaapelointia.

Asukasturvallisuus korostuu myös muissa kohteissamme, kuten erityisasumista tukevissa Pajulahden Koy Kalliopajussa, Liperin Hopealampi-keskuksessa ja Kuortaneen Lepolassa, Järvenpään terveyskeskuksessa, Juuan terveyskeskuksessa Pohjois-Karjalassa, kerrostalossa Turun Kakolanmäellä sekä Hotelli Pommernissa ja asunto-osakeyhtiö Miramarissa Ahvenanmaalla.

Stravent on auttanut paloteknillisissä simuloinneissa IV-suunnittelijoita ja oli mukana Aalto-yliopiston PAHAHUPA-tutkimuksessa (palon hallinta huoneistopaloissa) vuonna 2016. Tutkimuksen johtopäätöksessä todetaan, että palopaine on sitä korkeampi, mitä tiiviimpi rakennus on. Tällöin savu ei pääse pois rakennuksesta, vaan leviää sen sisällä, mikä hankaloittaa evakuointia. Loppuraportissa esitetäänkin, että suuren ylipaineen riskiä voidaan hallita jättämällä poistoilmakanava avoimeksi ja pitämällä poistoilmapuhallin käynnissä. Straventin tarjoama ratkaisu palopaineen hallintaan on käyvät puhaltimet ja Basic-savurajoitin.

On myös tärkeää, että kohteeseen suunnitellut laitteet valitaan eikä niitä vaihdeta toisiin, koska silloin virtaustekniset laskelmat voivat jäädä urakoitsijalta huomioimatta ja siten järjestelmä voi muodostaa savunhallinnassa riskin.

Stravent Oy
Timo Karkulahti

03.09.2020

”Kaikkein parasta tässä on tuotannon jatkuvuuden suuri lisäys, joka on parantanut huomattavasti Bakers-konsernin kannattavuutta.”

25.08.2020

Sweco Talotekniikka Oy:n ja Stravent Oy:n pitkän yhteistyön taustalla on suunnittelujohtaja Jussi Ainamon mukaan hyvä tuote, mitoitusten oikeellisuus ja ammattitaito. 

16.06.2020

Meilahden sairaala-alueelle parhaillaan rakentuva Siltasairaala on HUS:in historian suurin rakennusprojekti. Osaksi uuden sairaalan ilmastointijärjestelmää asennetaan yhteensä noin 200 Straventin BASIC-takaisinvirtaussuojaa savukaasujen leviämisen estämiseksi. Yksinkertainen ja varmatoiminen laite toimii asennuksen jälkeen automaattisesti ilman sen suurempia toimenpiteitä.

19.05.2020

Länsimetron kakkosvaihe on rakenteilla Espoon Matinkylästä Kivenlahteen. Tekeillä on seitsemän kilometriä pitkä ratalinja ja viisi uutta asemaa: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti.

Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Satanolla Oy