Suomi English version Estonia Swedish Swedish

KYLMÄVARASTOJEN ILMAVERHOT

Ilmaverhokoneet tuovat merkittäviä säästöjä elintarviketeollisuudelle

Hyvienkin kylmävarastotilojen ongelmaksi saattavat usein muodostua sisääntulo-ovien kautta tapahtuva vetoisuus ja lämpötilojen suuret vaihtelut. Lämmin ilma karkaa ulos ja energiaa tuhlaantuu. Työskentely ja tilojen hyödyntäminen varsinkin ovialueella on ongelmallista.

Oviaukkoihin sijoitettavilla INDAC -ilmaverhokoneet ratkaisevat nämä ongelmat kerralla. Vetoisuus häviää ja tilojen lämpötila pysyy tasaisena. Myös ovialueen tilat saadaan normaaliin hyötykäyttöön ja jään muodostus vähenee. Ja mikä parasta, energiatalous paranee merkittävästi.

IndAc ilmaverhokone soveltuu erinomaisesti suuriinkin oviaukkoihin. Kaksoislaminaaritasaajan ansiosta ilmaa voidaan puhaltaa tehokkaasti. Kaarevassa paineaukossa on patentoitu kaksoislaminaaritasaaja joka tasaa tehokkaista puhaltimista syntyvän turbulenttisen ilman voimakkaaksi laminaariseksi ilmavirraksi jolloin lähialueesta tulee miellyttävä ja vedoton työskentelyalue. 4 metrin levyisessä oviaukossa ilmaa puhalletaan melkein 20.000 m3/h. Kaarevan paineaukon ansiosta ilmaverhon voi asentaa erittäin lähelle oviaukkoa. IndAc – ilmaverhoa on saatavilla vain kiertoilmatoimisena kylmävarastoihin. Tapaturmariskit pienenevät koska jäätymistä oviaukkoihin ei pääse syntymään.

Jotta lämpövuoto saataisiin estettyä, tulisi oviaukon yläreunaan asennettava oikein mitoitettu ja tarpeeksi tehokas ilmaverho. Ilmavirran on myös oltava tarpeeksi voimakas jotta se yltää lattiaan asti.

Hyviä käyttökokemuksia ja paljon kiitosta

Laukaassa uuden kylmävaraston kulkuaukot varustettiin biddle -ilmaverhokoneilla. Alusta asti käyttökokemukset ovat osoittaneet erittäin hyvää energiataloutta ja stabiilia lämpötilaa varaston eri osissa. Tekniikka on vastannut hyvin sille asetettuja odotuksia.