Suomi English version Estonia Swedish Swedish
01.03.2007

Stravent toimittaa ABB Azibod-tehtaan ilmaverhokoneet


Stravent Oy on sopinut Koja Tekniikka Oy:n kanssa ABB Azipod tehdashallin ovien ilmaverhokoneiden toimittamisesta. Järjestelmä lisää työssä viihtyvyyttä ja säästää energiaa.

Straventin toimituksen sisältyy ensivaiheessa 14 ilmaverhokonetta ja kerrostavan ilmanvaihdon S-11 suutinputkia varaston ja tuotantotilojen ilmalämmitykseen. Toimituksen arvo on yli 160.000 € ja ne toimitetaan keväällä 2007.

Tehdasovien leveys on 10,5 m ja korkeus 17 m ja lämpöhäviöksi laskettiin noin 2200 kW per ovi minkä perusteella ilmaverhokoneet mitoitettiin. Ovet varustetaan Stravent biddle Induforce-ilmaverhokoneilla, jotka asennetaan ovien molemmille puolille. Järjestelmässä on varauduttu lisälaajennukseen myöhemmin.

Stravent S-11 tuloilmaputkien käyttäminen ilmalämmityksessä on todella edullista ja energiaa säästävää. Korkeissa tiloissa saadaan tilan lämpötilaero katon ja lattian välillä pienennettyä vähintään 5 asteella, jonka ansiosta voidaan tuloilman lämpötilaa laskea joka mahdollistaa energiakulutuksen puoliintumisen.

Stravent -ilmaverho vähentää tuntuvasti lämmitetyn ilman karkaamista rakennuksesta. Tasaisesti alaspäin puhallettavasta ilmasta jopa 80 % liittyy lämmitetyn tilan luonnolliseen ilmankiertoon, jolloin oviaukosta ja sen välittömästä läheisyydestä tulee miellyttävän vedoton alue.

Stravent -ilmaverhokone on varustettu patentoidulla pyörteentasaimella, joka eliminoi puhaltimessa syntyvät pyörteet. Ilma puhalletaan koneesta tiiviinä suihkuna alaspäin, ja ilmasuihkun optimoidun suuntauksen ansiosta jo vähäinen ilmamäärä riittää kattamaan oviaukon lattiaan asti: kulkuaukkoon syntyy hyvä suojaus.

Stravent -järjestelmä sopii uusien ja vanhojen ovien ilmaverhoksi. Investoinnin takaisinmaksuaika on Stravent -ilmaverhokoneita käytettäessä tosi lyhyt.

Stravent Oy

Timo Karkulahti
Toimitusjohtaja

menestyja