FI EN SE

Kiertoilmalämmitys tuo mukavuutta ja energiansäästöä


20.09.2022
Uutiset
Stravent

Seinäjoen Hyllykalliolla toimiva S EEPEE Autotalo myy uusia ja käytettyjä autoja. Valikoimassa on mm. Peugeot, Hyundai, Alfa Romeo ja Fiat. Lisäksi tiloissa toimii kaikkien automerkkien huolto sekä katsastus.

Kiinteistössä siirryttiin kaukolämmöstä maalämpöön ja halliin tarvittiin lämmitysmuoto, jossa ei tarvita lattialämmitystä. Valinta kohdistui Straventin Biddle NOZ2 -kiertoilmakoneisiin.

ess-autotalo

Energiatehokkuus iso tekijä

– Syy, miksi nämä valittiin, oli energiatehokkuus. Maalämmössä on tärkeää, että lämmittävän veden lämpötila on tarpeeksi matala ja näillä laitteilla päästään siihen, kertoo suunnittelusta vastannut Knowtek Oy:n toimitusjohtaja Ari Elorinne.

NOZ2-kiertoilmakoneet säästävät energiaa myös kierrättämällä ylöspäin nousevan lämpimän ilman takaisin alas, jolloin katon kautta tapahtuva lämpöhäviö pienenee. Tämän avulla on laskettu säästettävän jopa 15 % energiakuluista.

Muutosjoustava ja hiljainen ratkaisu

Stravent auttoi laitteiden valinnassa ja mitoituksessa. Suunnittelun helppous ja tunnettu laatu olivat Elorinteen mukaan päättävät tekijät valinnassa. Myös laitteiden muuntojoustavuus saa kiitosta.

– Nämä on helposti suunnattavia mihin vain. Voidaan tehdä tiloissa muutoksia ja silti lämmitys mukautuu sen mukaan, Elorinne kiittelee.

– Laitteiden hiljaisuus on kyllä merkillepantavaa; ei ole kukaan puhunut melusta, jatkaa SOK:n talotekniikka-asiantuntija Seppo Viitanen.

"Straventin väkeä on helppo lähestyä"

Yhteistyö Straventin kanssa ei rajoitu pelkästään näihin tiloihin. SOK on luottanut Straventin kiertoilmakoneisiin myös muissa kohteissa.

– Ihan kiitettävällä tasolla ollaan yhteistyössä. Aina olemme saaneet apua ja neuvoa, jos on tarvittu, kiittelee Viitanen.

– Heitä on helppo lähestyä ja vastaukset tulevat nopeallakin aikataululla. Olemme erittäin tyytyväisiä, Elorinne päättää.

Katso asiakasvideo

23.04.2024

Hagabin Basic 4 -takaisinvirtaussuojalle löytyy nyt EPD-ympäristöseloste!

12.09.2023

Lyngsonin paneeliradiaattoreille ja Lisa-konvektorille löytyy nyt EPD-ympäristöselosteet!

09.06.2023

Stravent toimittaa Helsingin Aleksanterinkatu 40:ssä sijaitsevaan saneerattavaan hotellikiinteistöön 142 kpl Vasatherm Visper -puhallinkonvektoreita. Toimitukset alkavat kesällä 2023.

Suomen_vahvimmat_2024
Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Sisäilmayhdistys
Satanolla Oy