FI EN SE

Straventin syrjäyttävä ilmanvaihtotekniikka korvasi Kino Kuvakukon vanhan järjestelmän vaivattomasti


09.03.2021
Uutiset
Stravent

Kuopion Kino Kuvakukko toimii historiallisessa, vuonna 1939 valmistuneessa kiinteistössä. Insinööritoimisto J. Markkanen toteutti elokuvateatteriin uuden ilmanvaihtojärjestelmän aiemmin toimineen järjestelmän tilalle. Koska vanhoihin kanavapaikkoihin ei ollut mahdollista päästä, oli Straventin syrjäyttävä järjestelmä paras ratkaisu.

Kino Kuvakukon kiinteistö on suojeltu kohde. Ilmanvaihtojärjestelmän uusiminen tuli ajankohtaiseksi, kun alakerran ilmanvaihtokoneet tulivat tiensä päähän. 

– Tämä sali on aika poikkeuksellinen. Meillä ei ollut mitään mahdollisuutta päästää vanhoihin kanavapaikkoihin. Ainoat paikat, joihin kanavat saatiin asentaa, olivat seinät ja tuo kattoalue. Silloin kysymykseen tuli tämä Straventin käyttämä syrjäyttävä ilmanvaihtotekniikka, toteaa Insinööritoimisto J. Markkasen LVI-suunnittelupäällikkö Miikka Tiihonen ja viittaa katon rajassa kulkevaan ilmanvaihtokanavaan. 

Paras ratkaisu haastavaan kohteeseen

Koska kyseessä on iso tila, jossa saattaa istua parhaimmillaan jopa 300 ihmistä, on myös ilmanvaihtojärjestelmän oltava hyvin tehokas. 

– Kuorma on kova ja ilmaa on saatava paljon. Tämä Straventin ratkaisu koettiin siinä vaiheessa parhaaksi mahdolliseksi, Tiihonen sanoo. 

– Meillä on täällä salin puolella ihmisissä olevaa lämpökuormaa. Viileämpi ilma pitää saada alas ja tuoda se coandă-ilmiön kautta seinään puhaltaen lattiapinnoille. Silloin kuuma ilma lähtee nousemaan tuonne ylöspäin ja olosuhteet saadaan alhaalla hyväksi, Tiihonen selventää. 

Hyvät olosuhteet vaivattomasti

Järjestelmän avulla saadaan siis tuotua iso määrä ilmaa vedottomasti suoraan oleskelualueelle. Stravent oli mukana ilmanvaihtojärjestelmän suunnittelussa. 

– Tämä oli suunnittelun suhteen vaativa tila, kun otetaan huomioon niin tilan korkeus, väkimäärät ja käsiteltävät ilmamäärät. Voimme todeta, että tämä toimii kaikin puolin erittäin mallikkaasti, Tiihonen kiittelee,

– Parasta tässä on ollut se, että saaliin saatiin hyvät olosuhteet kohtuu vaivattomasti, hän summaa.

12.09.2023

Lyngsonin paneeliradiaattoreille ja Lisa-konvektorille löytyy nyt EPD-ympäristöselosteet!

09.06.2023

Stravent toimittaa Helsingin Aleksanterinkatu 40:ssä sijaitsevaan saneerattavaan hotellikiinteistöön 142 kpl Vasatherm Visper -puhallinkonvektoreita. Toimitukset alkavat kesällä 2023.

31.03.2023

Juhlistimme Pohjois-Suomen aluepäällikkömme Mikan 10-vuotista taivalta Stravent Oy:n palveluksessa.

Suomen_vahvimmat_2023
Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Sisäilmayhdistys
Satanolla Oy