FI EN SE

Cotes auttaa leipomoita pääsemään eroon jään aiheuttamista ongelmista


03.09.2020
Uutiset
Stravent

”Kaikkein parasta tässä on tuotannon jatkuvuuden suuri lisäys, joka on parantanut huomattavasti Bakers-konsernin kannattavuutta.”

Leipomot

Norjassa Bakers-leipomo kamppaili jatkuvasti jäätyvien jäähdytyspuhaltimien kanssa, jotka oli sulatettava useita kertoja päivässä. Lopulta ratkaisu löytyi kuivaustunnelista sekä kolmesta pienestä ilmankuivaimesta.

Tuoreen leivän ja leivonnaisten lisäksi Bakers-leipomo valmistaa suuria määriä leivonnaisia, jotka pakastetaan ennen lähettämistä vähittäiskauppoihin ja huoltoasemille. Yritys kamppaili vakavien jäätymisongelmien kanssa erityisesti paisto- ja jäädyttämisvaiheessa. Leipomosta tuleva lämpö ja pakastimesta tuleva kylmä ilma aiheuttivat erittäin suuria lämpötilaeroja sekä pakastimen että leipomon sisällä.

Jäätä muodostui lopulta niin paljon, että pakastimen jäähdytyspuhaltimet oli sulatettava useita kertoja päivässä. Tämä puolestaan häiritsi yrityksen toiminnan jatkuvuutta, eikä kokonaistehokkuus ollut niin hyvä kuin johto olisi halunnut.

Avuksi ongelman ratkaisemiseksi Bakers otti yhteyttä norjalaiseen yritykseen Tørt Byggiin, joka toimitti ja asensi tarvittavat Cotes-kuivaimet norjalaisen Cotes-edustajan F-Techin kautta. Tørt Byggin Thomas Bakkenin mukaan toiminnassa tapahtui välitön parannus, mutta tilanne ei silti ollut ihanteellinen. ”Joten teimme yhteistyössä F-Techin kanssa uuden suunnitelman.”

Ajatuksena oli rakentaa eräänlainen kuivaustunneli kuljetushihnan yläpuolelle. Lopputuloksena rakennettiin kolme kuivaustunnelia, joihin asennettiin jokaiseen oma Cotes-kuivain.

- Tarkoituksena oli luoda Bakersille sellainen sisäilmasto, jossa on vähemmän kosteutta ja jäätä, ja olemme nyt saavuttaneet sen, kertoo Thomas Bakken.

- Toistaiseksi kuivaimet ovat toimineet kuivaustunneleissa hyvin. Ratkaisu on lisännyt energiatehokkuutta, ja kaikkein parasta tässä on tuotannon jatkuvuuden suuri lisäys, joka on parantanut huomattavasti Bakers-konsernin kannattavuutta, Thomas Bakken lisää.

Syksyn webinaareja


Kauppa- ja asemakeskusten ilmaverhoratkaisut
torstaina 3.12. klo 9.00 - 9.30


Ilmoittaudu mukaan!

 
TARJOUSPYYNNÖT
tarjous@stravent.fi
Tilaa uutiskirje!

25.11.2020

Vanhan kirkkopuiston laidalla sijaitsevasta kohteesta tulee Helsingin suurin kongressihotelli. Toimistorakennus peruskorjataan 350 huoneen hotelliksi, ja sen on tarkoitus valmistua kesällä 2022.

11.11.2020

”Jos ilmankuivain hajoaisi huomenna, olisi tuotanto suurissa vaikeuksissa.”

22.09.2020

Kondensaation aiheuttamat ongelmat tekivät panimolle vaikeaksi ylläpitää haluttua hygieniatasoa sen lisäksi, että ne aiheuttivat ongelmia rakennuksen rakenteissa.

03.09.2020

”Kaikkein parasta tässä on tuotannon jatkuvuuden suuri lisäys, joka on parantanut huomattavasti Bakers-konsernin kannattavuutta.”

Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Satanolla Oy