FI EN SE

Cotes auttaa leipomoita pääsemään eroon jään aiheuttamista ongelmista


03.09.2020
Uutiset
Stravent

”Kaikkein parasta tässä on tuotannon jatkuvuuden suuri lisäys, joka on parantanut huomattavasti Bakers-konsernin kannattavuutta.”

Leipomot

Norjassa Bakers-leipomo kamppaili jatkuvasti jäätyvien jäähdytyspuhaltimien kanssa, jotka oli sulatettava useita kertoja päivässä. Lopulta ratkaisu löytyi kuivaustunnelista sekä kolmesta pienestä ilmankuivaimesta.

Tuoreen leivän ja leivonnaisten lisäksi Bakers-leipomo valmistaa suuria määriä leivonnaisia, jotka pakastetaan ennen lähettämistä vähittäiskauppoihin ja huoltoasemille. Yritys kamppaili vakavien jäätymisongelmien kanssa erityisesti paisto- ja jäädyttämisvaiheessa. Leipomosta tuleva lämpö ja pakastimesta tuleva kylmä ilma aiheuttivat erittäin suuria lämpötilaeroja sekä pakastimen että leipomon sisällä.

Jäätä muodostui lopulta niin paljon, että pakastimen jäähdytyspuhaltimet oli sulatettava useita kertoja päivässä. Tämä puolestaan häiritsi yrityksen toiminnan jatkuvuutta, eikä kokonaistehokkuus ollut niin hyvä kuin johto olisi halunnut.

Avuksi ongelman ratkaisemiseksi Bakers otti yhteyttä norjalaiseen yritykseen Tørt Byggiin, joka toimitti ja asensi tarvittavat Cotes-kuivaimet norjalaisen Cotes-edustajan F-Techin kautta. Tørt Byggin Thomas Bakkenin mukaan toiminnassa tapahtui välitön parannus, mutta tilanne ei silti ollut ihanteellinen. ”Joten teimme yhteistyössä F-Techin kanssa uuden suunnitelman.”

Ajatuksena oli rakentaa eräänlainen kuivaustunneli kuljetushihnan yläpuolelle. Lopputuloksena rakennettiin kolme kuivaustunnelia, joihin asennettiin jokaiseen oma Cotes-kuivain.

- Tarkoituksena oli luoda Bakersille sellainen sisäilmasto, jossa on vähemmän kosteutta ja jäätä, ja olemme nyt saavuttaneet sen, kertoo Thomas Bakken.

- Toistaiseksi kuivaimet ovat toimineet kuivaustunneleissa hyvin. Ratkaisu on lisännyt energiatehokkuutta, ja kaikkein parasta tässä on tuotannon jatkuvuuden suuri lisäys, joka on parantanut huomattavasti Bakers-konsernin kannattavuutta, Thomas Bakken lisää.

01.06.2021

Avainasiakaspäällikkö

03.05.2021

Stravent toimittaa Lippulaivaan energiatehokkaat ilmaverhokoneet. Uusi kauppakeskus Lippulaiva on parhaillaan rakenteilla vanhan puretun kauppakeskuksen paikalle ja se avautuu keväällä 2022.

29.04.2021

Löydätte jatkossa Lyngsonin radiaattorit uudesta “Epecon Lyngson” -tietokannasta MagiCadissa ja MagiCad Cloudissa.

15.04.2021

Käytössäsi on aina käyttövalmis ja turvallinen laite

Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Satanolla Oy