FI EN SE

“Stravent Oy:n mitoitusohjelman avulla saamme hyvät eväät suunnitteluun”


25.08.2020
Uutiset
Stravent

Sweco Talotekniikka Oy:n ja Stravent Oy:n pitkän yhteistyön taustalla on suunnittelujohtaja Jussi Ainamon mukaan hyvä tuote, mitoitusten oikeellisuus ja ammattitaito. 

Ainamo

Talorakentamisen saralla 38 vuotta töitä tehnyt Sweco Talotekniikka Oy:n suunnittelujohtaja Jussi Ainamo pitää Helsingin Hotel Kämpin rakennuskohdetta yhtenä kaikkein hienoimmista. Toimistorakennuksena pitkään toiminut Kämp avasi ovensa 20 vuotta sitten mittavan remontin jälkeen huippuluokan hotellina. 

– Tämä hotelli edustaa kaikin puolin suomalaista huipputasoa, Ainamo hehkuttaa. 

Huipputaso on asettanut suuret vaatimukset myös oviverhokoneille, joiksi valikoituivat Straventin toimittamat Biddlen laitteet. Toinen oviverhokone on ravintolan kulkuaukossa ja toinen pääsisäänkäynnissä. 

– Hotel Kämp on mahdollisimman vaativa kohde oviverhokoneille. Toinen niistä on asennettu suoraan ravintolatilaan, jossa on lasiseinät eikä ollenkaan tuulikaappia. Ravintolatilassa oviverhokoneen täytyy olla mahdollisimman äänetön, koska siellä pitää pystyä keskustelemaan ja nauttimaan olostaan ilman oviverhokoneen hurinaa. Nyt laite on ollut paikallaan viitisen vuotta eikä negatiivista palautetta ole tullut loppukäyttäjän suunnalta, Ainamo kertoo. 

"Rakennuttajat osaavat jo vaatia Biddlen laitteita"

Ainamon mukaan Straventin toimittamat laitteet toimivat juuri kuten niiden pitääkin. Laitteiden automatiikka myös parantaa energiatehokkuutta.

– Ne kierrättävät ilmaa ja estävät kylmää ilmaa tulemasta sisään. Straventin koneiden automatiikan avulla puhallusnopeus säädetään automaattisesti, minkä avulla energiaa säästyy ja äänihaitat minimoituvat, Ainamo selittää. 

Sweco Talotekniikan ja Straventin yhteistyö ei suinkaan ylety pelkästään Kämpin kohteeseen. 

– Nykyään valistuneet kiinteistöomistajat ja rakennuttajat tuntevat Biddlen laitteet ja osaavat vaatia niitä. Viimeisin erittäin suuri yhteistyökohteemme oli Järvenpäässä sijatseva Lidlin logistiikkakeskus, jonne Straventin oviverhokoneita tuli kymmeniä, Ainamo kertoo. 

Stravent on ammattitaitoinen yhteistyökumppani

Stravent tarjoaa myös toimivaa suunnittelutukea mitoitusohjelmien avulla. 

– Straventin toiminnassa erityisen hyvää on mitoitusohjelma, jonka avulla oviaukon mitoilla ja asennuspaikoilla pystyy tekemään simuloinnin. Simulointi antaa meille hyvät lähtöeväät suunnitteluun. Niissä on myös otettu mukaan Suomen ilmasto, lämpötila- ja tuulisuusongelmat, Ainamo korostaa. 

Ainamon mukaan Straventin kanssa on helppo toimia. 

– Se on helpottavaa, kun yhteistyö on ollut pitkäaikaista. Yhteistyömme on mennyt mallikkaasti eteenpäin ja heidän kanssaan on kiva toimia. He ovat ammattitaitoinen yhteistyökumppani ja tuote on hyvä, Ainamo summaa.

 

Syksyn webinaareja


Kauppa- ja asemakeskusten ilmaverhoratkaisut
torstaina 3.12. klo 9.00 - 9.30


Ilmoittaudu mukaan!

 
TARJOUSPYYNNÖT
tarjous@stravent.fi
Tilaa uutiskirje!

25.11.2020

Vanhan kirkkopuiston laidalla sijaitsevasta kohteesta tulee Helsingin suurin kongressihotelli. Toimistorakennus peruskorjataan 350 huoneen hotelliksi, ja sen on tarkoitus valmistua kesällä 2022.

11.11.2020

”Jos ilmankuivain hajoaisi huomenna, olisi tuotanto suurissa vaikeuksissa.”

22.09.2020

Kondensaation aiheuttamat ongelmat tekivät panimolle vaikeaksi ylläpitää haluttua hygieniatasoa sen lisäksi, että ne aiheuttivat ongelmia rakennuksen rakenteissa.

03.09.2020

”Kaikkein parasta tässä on tuotannon jatkuvuuden suuri lisäys, joka on parantanut huomattavasti Bakers-konsernin kannattavuutta.”

Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Satanolla Oy