FI EN SE

Kerrostava ilmanjako parantaa sisäilmaa ja poistaa tehokkaasti aerosolihiukkasiakin huoneilmasta mm. hoivahuoneissa


08.04.2020
Uutiset
Stravent

Aalto-yliopiston, Ilmatieteen laitoksen, VTT:n ja Helsingin yliopiston juuri julkaistut alustavat tutkimustulokset kertovat, että koronavirusta kantavat aerosolihiukkaset voivat säilyä huoneilmassa luultua pidempään. Aerosolihiukkaset poistuvat hengitysteistä yskiessä, aivastaessa tai jopa puhuessa.

Straventin kerrostavan ilmanvaihdon tekniikalla epäpuhtaudet eivät säily huoneilmassa pitkään, sillä tekniikan avulla saadaan muodostettua pysyvä ilman kerrostuminen huoneeseen. Kerrostavassa ilmanvaihdossa puhalletaan ilmaa korkealla nopeudella seinää päin, josta se virtaa seinää pitkin alas oleskeluvyöhykkeelle. Näin saadaan muodostettua lattialle ilmapatja, joka sitten lämmön ansiosta suuntautuu ylöspäin termisena virtauksena.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että oleskeluvyöhykkeellä on aina raitista ilmaa, samalla kun kaikki ilman epäpuhtaudet suuntautuvat huonetilan yläosaan ja sitä kautta poistoilmanvaihtoon. Kerrostavaa ilmanvaihtoa on tutkittu laajasti Ruotsissa mm. Gävlen yliopistossa.

Kerrostavalla ilmanvaihdolla huoneilman laatu paranee huomattavasti

Lue lisää kerrostavasta ilmanvaihdosta ja siitä tehdyistä tutkimuksista esim.

täältä: https://stravent.fi/säästä-energiaa-EU-tavoitteiden-mukaisesti

ja täältä: https://stravent.fi/kerrostava_toimistot.pdf

01.06.2021

Avainasiakaspäällikkö

03.05.2021

Stravent toimittaa Lippulaivaan energiatehokkaat ilmaverhokoneet. Uusi kauppakeskus Lippulaiva on parhaillaan rakenteilla vanhan puretun kauppakeskuksen paikalle ja se avautuu keväällä 2022.

29.04.2021

Löydätte jatkossa Lyngsonin radiaattorit uudesta “Epecon Lyngson” -tietokannasta MagiCadissa ja MagiCad Cloudissa.

15.04.2021

Käytössäsi on aina käyttövalmis ja turvallinen laite

Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Satanolla Oy