FI EN SE

Kaupunkiympäristötaloon Biddlen ilmaverhokoneet


19.11.2019
Uutiset
Stravent

Skanska rakentaa Helsingin Kalasatamaan Kaupunkiympäristötalon, joka kokoaa Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan palvelut saman katon alle. Sinne haluttiin laadukkaat ja toimivat ilmaverhokoneet, jotka ovat myös energiatehokkaat. Stravent toimittaa kohteeseen Biddlen SensAir-ilmaverhoja ja Biddlen IndAC2-ilmaverhoja loppuvuodesta 2019.

Kaupunkiympäristötalo
Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki

Urakkasopimuksen arvo on 82,8 miljoonaa euroa. Rakennuksen käyttäjä on Helsingin kaupunkiympäristön toimiala ja sen bruttoala on noin 40 000 bruttoneliömetriä. Kaupunkiympäristötalossa on seitsemän maanpäällistä kerrosta ja yksi maanalainen kerros.

Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki. Ramboll vastaa Kaupunkiympäristötalon rakenne-, geo-, LVIA-, palo- ja sprinklerisuunnittelusta.

Kaupunkiympäristötalon rakennushanke toteutetaan projektinjohtourakkana, joka sisältää rakennustyöt ja talotekniikan. Rakentaminen alkoi helmikuussa 2018 ja rakennus valmistuu kesällä 2020.

Helsingin kaupunki haluaa Kaupunkiympäristötalon ilmentävän kunnianhimoisia ympäristötehokkuus- ja työympäristötavoitteitaan. Hankkeelle onkin asetettu korkeat tavoitteet.

Energiatehokkuuden osalta hankkeessa noudatetaan lähes nollaenergiarakentamisen tasoa eli rakennuksen energiantarpeesta katetaan merkittävä osa rakennuksessa tai sen läheisyydessä tuotettuna uusiutuvana energiana. Kaupunkiympäristötalon vesikatosta suurinta osaa peittävät viherkatto sekä aurinkopaneelit, joiden tuottamaa sähköä hyödynnetään muun muassa rakennuksen valaisemisessa.

Koska Kaupunkiympäristötalon tuleva käyttäjäkunta on merkittävä, haluttiin sinne laadukkaat ja toimivat ilmaverhokoneet, jotka ovat myös energiatehokkaat. Stravent toimittaa kohteeseen 8 kpl Biddlen SensAir-ilmaverhoja ja 3 kpl Biddlen IndAC2-ilmaverhoja loppuvuodesta 2019.

Biddlen ilmaverhokoneet reagoivat muutoksiin nopeasti vertaamalla ulko- ja sisälämpötilaa sekä puhalluslämpötilaa. Ilmaverhon voimakkuuden säätö perustuu ulkolämpötilaan, ja lämmitystä säädetään sisälämpötilan mukaan. Ei siis lämmitetä turhaan, vaan tarpeen mukaan. Tämä parantaa järjestelmän energiatehokkuutta ja säätö sekä ohjaus ovat aina oikea-aikaisia olosuhteista riippumatta.

01.06.2021

Avainasiakaspäällikkö

03.05.2021

Stravent toimittaa Lippulaivaan energiatehokkaat ilmaverhokoneet. Uusi kauppakeskus Lippulaiva on parhaillaan rakenteilla vanhan puretun kauppakeskuksen paikalle ja se avautuu keväällä 2022.

29.04.2021

Löydätte jatkossa Lyngsonin radiaattorit uudesta “Epecon Lyngson” -tietokannasta MagiCadissa ja MagiCad Cloudissa.

15.04.2021

Käytössäsi on aina käyttövalmis ja turvallinen laite

Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Satanolla Oy