FI EN SE

Tehokas ilmalämmitys korkeisiin tiloihin


07.06.2018
Uutiset
Stravent

Seinäjoen uuden paloaseman kalusto- ja pesuhalleja lämmittävät NOZ-kiertoilmakoneet. Ne ovat suunnattavia ilmalämmittimiä, joiden avulla saadaan korkeiden tilojen lämpötilat tasattua tehokkaasti.

Seinäjoen paloasema

Paloaseman kalustohallit ovat 7–8 metriä korkea tiloja, joiden isoja käyntiovia avataan päivittäin useita kertoja, kun sammutuskalustoa ajetaan hallista ulos ja takaisin. Samalla sisälle pääsee viileää ilmaa, minkä vuoksi lämpötila lattiatasolla laskee nopeasti.

Seinäjoen paloaseman LVI-suunnittelusta vastannut Miikka Holappa Sitowiselta tuntee lämpötilan tasaamisen haasteet korkeissa tiloissa. Sisäilmaa on vaikea kontrolloida, sillä lämmin ilma nousee luonnostaan ylös ja viileä ilma jää oleskelualueelle. Holapalla oli entuudestaan hyviä kokemuksia Straventin NOZ-kiertoilmakoneista, jotka valikoituivat ratkaisuksi myös tähän kohteeseen.

NOZ-kiertoilmakoneet käynnistyvät automaattisesti, kun lämpötila hallissa laskee asetetun arvon alapuolelle. Koneet puhaltavat painepuolen suuttimista lämmintä ilmaa alaspäin ja jakavat sen tasaisesti ympäri tilaa. Pesuhallissa lämmin ilma kuivaa tehokkaasti myös kaluston ja lattiapinnat.

- Kiertoilmakoneilla voidaan suunnata lämmintä ilmaa alaspäin oleskelualueelle ja tällä tavalla tasata kalustohallin lämpötila nopeasti. NOZ on kaikin puolin laadukas laite, joka jakaa lämpimän ilman tilaan tehokkaasti ja nopeasti. Iso etu on myös se, että äänentaso on laitteissa alhainen eli laite ei häiritse työskentelyä tiloissa, Holappa sanoo.

NOZ työskentelee huomaamattomasti taustalla

Seinäjoen uusi paloasema otettiin käyttöön viime syksynä. Palopäällikkö Hannu Purasen mukaan kokemukset ovat ensimmäisen talven jälkeen hyvät. Moitteita ei ole kuulunut ainuttakaan.

Puranen kertoo, että lämmitys on toiminut mallikkaasti molemmissa halleissa. Kiertoilmakoneet ovat pitäneet lämmön yllä kovimpienkin pakkasten aikaan. Sisäilma on pysynyt miellyttävänä siitä huolimatta, että halleissa käytetään autoja ja pakokaasupäästöjä syntyy. Koneet eivät ole pitäneet häiritsevää ääntä eivätkä vaatineet käyttäjältä erityistä huomiota.

Paloaseman hallitiloissa ei ole erillistä järjestelmää pakokaasujen poistamiseen, vaan NOZ-kiertoilmakoneet osallistuvat myös hallien tuuletukseen. 

- Pakokaasunpoisto on järjestelty niin, että ilmanvaihtoa tehostetaan, kun hallien ovet avataan. Tämä on toiminut erittäin hyvin, eikä pakokaasuista ole ollut minkäänlaista haittaa, Puranen sanoo.

12.09.2023

Lyngsonin paneeliradiaattoreille ja Lisa-konvektorille löytyy nyt EPD-ympäristöselosteet!

09.06.2023

Stravent toimittaa Helsingin Aleksanterinkatu 40:ssä sijaitsevaan saneerattavaan hotellikiinteistöön 142 kpl Vasatherm Visper -puhallinkonvektoreita. Toimitukset alkavat kesällä 2023.

31.03.2023

Juhlistimme Pohjois-Suomen aluepäällikkömme Mikan 10-vuotista taivalta Stravent Oy:n palveluksessa.

Suomen_vahvimmat_2023
Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Sisäilmayhdistys
Satanolla Oy