FI EN SE

Stravent toimittaa Basic-savunhallintajärjestelmän Hyvinkään sairaalaan


13.06.2017
Uutiset
Stravent

Savunhallinnalla kustannustehokasta potilasturvallisuutta. Stravent Oy toimittaa syksyllä 2017 Hyvinkään uuteen sairaalarakennukseen Sairaalanmäelle Basic-savurajoittimia. Kohteen rakentaminen alkoi keväällä 2016 ja rakennus valmistuu vuoden 2018 aikana.

Hyvinkään sairaala
Havainnekuva Hyvinkään sairaala, Kuva: Peab Oy

Hyvinkään sairaalan uudisrakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulevat lasten vuodeosasto, keskoslasten tehohoitohuoneet ja lasten poliklinikat sekä päiväsairaala. Lapsille tulee oma päivystys aikuisten päivystyksen välittömään läheisyyteen. Toiseen kerrokseen keskitetään psykiatriset palvelut ja päihdepalvelut. Kolmanteen kerrokseen tulee Hyvinkään kaupungin kuntoutustoiminta ja vuodeosasto. Neljänteen kerrokseen tulee vuodeosastoja. Viidennessä kerroksessa on infektiopotilaiden vuodeosasto. Sairaalanmäellä tuotetaan sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palveluja yhdessä.

Viranomaiset hyväksyivät Basic-takaisinvirtaussuojat LVI-suunnittelijan ja -urakoitsijan esityksestä. Basic-järjestelmästä antoi myönteisen lausunnon myös palokonsultti. Samat viranomaiset olivat hyväksyneet Basic-järjestelmän vuonna 2016 Järvenpään Terveystaloon. Hyvinkään sairaalan uudisrakennuksen savunhallinta oli ensin suunniteltu huonekohtaisilla savupelleillä. Potilasturvallisuuden sekä investointi- ja huoltokustannusten vuoksi savupellit päätettiin kuitenkin vaihtaa turvallisempaan ja huomattavasti edullisempaan Basic-järjestelmään.

Basic-järjestelmä on käytössä mm. Tukholman Karoliinisessa sairaalassa, joka on Pohjoismaiden suurin sairaala. Sinne on toimitettu n. 4000 Basic-savurajoitinta. Basic on johtava takaisinvirtaussuoja sairaaloissa Ruotsissa, sillä siinä ei ole peltejä, jotka pitävät ääntä vaihtelevilla ilmamäärillä eikä siinä ole avattavia ruuveja tuotteen huoltamista varten. Nämä ovat tärkeitä asioita määriteltäessä huoltotarpeita erityyppisille takaisinvirtaussuojille.

Tulipalossa suurimmat ja vakavimmat henkilövahingot aiheutuvat savun leviämisestä rakennuksen sisällä. Takaisinvirtaussuoja Basic on helppokäyttöinen savurajoitin, joka tekee asuin- ja majoitustilojen ilmanvaihtojärjestelmien savukaasusuojauksen edulliseksi ja turvalliseksi. Basic on täysin omatoiminen savurajoitin, ja se toimii palopaineen mukaan. Se ei siis tarvitse moottoreita, indikointia, ohjausta tai sähkökaapelointia. Järjestelmä mahdollistaa pidemmän ajan evakuoida asukkaat majoitustiloista, koska Basic-savukaasurajoittimen ollessa käytössä palopaineen nousu ja savukaasujen leviäminen ovat hitaampia. Basic-järjestelmän yhteydessä puhaltimet tulee pitää päällä. Tällöin palopaineen nousu hidastuu ja pienenee merkittävästi ja ikkunoiden rikkoutuminen ja yleissyttyminen voidaan jopa välttää.

Lisätietoja löytyy kotisivuiltamme www.stravent.fi

Stravent Oy
Timo Karkulahti

01.06.2021

Avainasiakaspäällikkö

03.05.2021

Stravent toimittaa Lippulaivaan energiatehokkaat ilmaverhokoneet. Uusi kauppakeskus Lippulaiva on parhaillaan rakenteilla vanhan puretun kauppakeskuksen paikalle ja se avautuu keväällä 2022.

29.04.2021

Löydätte jatkossa Lyngsonin radiaattorit uudesta “Epecon Lyngson” -tietokannasta MagiCadissa ja MagiCad Cloudissa.

15.04.2021

Käytössäsi on aina käyttövalmis ja turvallinen laite

Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Satanolla Oy