FI EN SE

Asukasturvallisuus etusijalla


01.09.2014
Arkisto
Stravent

Stravent Oy on tehnyt kesällä 2014 tärkeitä BASIC-kauppoja. Pajulahdessa sijaitsevaan Koy Kalliopajuun toimitetaan syksyn aikana BASIC-savurajoittimia.

Koy Kalliopajussa liikuntarajoitteisten asukkaiden turvallisuus asetetaan etusijalle. Tulipaloissa suurimmat ja vakavimmat henkilövahingot aiheutuvat savun leviämisestä rakennuksen sisällä ilmanvaihdon kautta. Ilmanvaihtojärjestelmän toimivuus on iso turvallisuusriski ja tämän johdosta kohteeseen suunniteltiin BASIC-savurajoittimet. Hankkeen suunnittelijana toimii Insinööritoimisto Granlund Oy ja tilaajana Lahden LVI-Expertit Oy.

hotelli Pommern

Hotelli Pommern Ahvenanmaalla

Takaisinvirtausventtiili BASIC on helppokäyttöinen savurajoitin, joka tekee asuin- ja majoitustilojen ilmanvaihtojärjestelmien savukaasusuojauksen edulliseksi ja turvalliseksi. BASIC on täysin omatoiminen savurajoitin ja toimii palopaineen perusteella. BASIC ei siis tarvitse moottoreita, ohjausta tai sähkökaapelointia.

BASIC-järjestelmä mahdollistaa pidemmän ajan evakuoida asukkaat majoitustiloista, kun palopaineen nousu ja savukaasujen leviäminen on hitaampaa BASIC-savukaasurajoittimien ollessa. BASIC-järjestelmän yhteydessä puhaltimet tulee pitää päällä. Palopaineen nousu hidastuu ja pienenee merkittävästi, jolloin ikkunoiden rikkoutuminen ja edelleen yleissyttyminen voidaan mahdollisesti välttää. Kotisivuiltamme löytyy Lundin yliopiston käyttämää oppikirjamateriaalia aiheesta.

Asukasturvallisuus korostuu myös muissa kohteissamme, kuten erityisasumista tukevissa Liperin Hopealampi-keskuksessa ja Kuortaneen Lepolassa, Hotelli Pommernissa ja asunto-osakeyhtiö Miramarissa Ahvenanmaalla sekä Juuan terveyskeskuksessa Pohjois-Karjalassa.

Pajulahden Koy Kalliopajuun toimitetaan myös ilmastointia varten Stravent Oy:n valmistamat hotellimoduulit, joilla hoidetaan huoneiden ilmanvaihto ja jäähdytys.

 

Terveisin

Timo Karkulahti

23.04.2024

Hagabin Basic 4 -takaisinvirtaussuojalle löytyy nyt EPD-ympäristöseloste!

12.09.2023

Lyngsonin paneeliradiaattoreille ja Lisa-konvektorille löytyy nyt EPD-ympäristöselosteet!

09.06.2023

Stravent toimittaa Helsingin Aleksanterinkatu 40:ssä sijaitsevaan saneerattavaan hotellikiinteistöön 142 kpl Vasatherm Visper -puhallinkonvektoreita. Toimitukset alkavat kesällä 2023.

Suomen_vahvimmat_2024
Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Sisäilmayhdistys
Satanolla Oy