FI EN SE

Asiakastiedote


15.10.2012
Arkisto
Stravent

Takaisinvirtausventtiili BASIC on savurajoitin, joka tekee savukaasusuojauksen edulliseksi, luotettavammiksi ja helppokäyttöiseksi.

hagab

Stravent Oy esitteli syksyn ”kuumimman uutuuden” Finnbuild 2012 –messuilla.

Takaisinvirtausventtiili BASIC on savurajoitin joka tekee asuin- ja majoitustilojen ilmanvaihtojärjestelmien savukaasusuojauksen edulliseksi, luotettavammiksi ja helppokäyttöiseksi.

Yleisesti on tiedossa etteivät nykyisin käytössä olevat palokuristimet suojaa tehokkaasti palokaasuilta palotilan korkean paineen johdosta. Tämä on johtanut palotilanteissa savukaasujen siirtymiseen viereisiin huoneisiin. Basic on tähän suunniteltu optimaalinen savurajoitin. Tutustu alla olevaan videoon ja esite materiaaliin.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

TYYPPIHYVÄKSYNNÄN TESTIT

PALOTESTIT

BASIC on käynyt läpi suuren määrän realistisia palokokeita Ruotsin maanpuolustuksen (FOI:n) Rosersbergin koelaitoksessa. Lausunnoista ilmenee että Basic toimii erittäin tehokkaasti estäen palokaasujen leviämistä tuloilmakanaviston kautta.

TIIVIYSKOE


BASIC:in tiiviys on testattu Boråsin koe- ja tutkimuslaitoksessa (SP= Sveriges Provnings- och forskningsinstitut). Laite täyttää hyvin tiiviysluokka 2:n vaatimukset AMA VVS & Kyl 09:n mukaan.

RASITUSKOE

BASIC:in on todettu kestäväksi materiaalin pitkäaikaisessa käytössä, jossa muun muassa sulkumekanismin toiminta on yli 10 000 testikerran jälkeen osoittautunut muuttumattomaksi.

MATERIAALI

BASIC on SP:n tarkastama ja hyväksymä vaarallisten aineiden osalta. Tuote on kierrätyskelpoinen. Se on rekisteröity terveellisten talojen ympäristötietoihin. Lämpötilan kestävyys yli 500 astetta.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Palokaasutuotteiden kysyntä kohdistuu paljolti samoihin rakennuksiin, mihin Stravent Oy toimittaa jo järjestelmiään kuten hotellit, sairaalat ja hoivakodit. Uutena kohderyhmänä asuinkerrostalot missä keskitetty ilmanvaihtojärjestelmä.

Nykyisin käytetyt kuristimet tulevat ”epäkuranteiksi” kun 1.7.2013 savunhallintastandardi EN-12101 ja rakennustuoteasetus astuvat voimaan. Vuoto voi olla huomattavasti pienempi todellisissa palopaineissa (600-1500 Pa) kuin nykyisillä kuristimilla. Tässä on ristiriita E7:n kanssa!

CE-merkintä tulee vaatimukseksi jo vuonna 2013, ja HAGAB AB:n tuotteet täyttävät nämä vaatimukset. HAGAB on yli 25 vuotta vanha yritys, joka on erikoistunut luotettavien palokaasutuotteiden kehittämiseen, valmistamiseen ja markkinointiin.

HAGAB AB:llä on vahva tuotekehitys ja sitä kautta omia patentoituja tuotteita, jotka mahdollistavat palokaasupeltijärjestelmien ylivertaisuuden ja kokonaistaloudellisuuden. Tuotteet löytyvät myös Magic- CAD suunnitteluohjelmasta. Uusia HAGAB savupeltituotteita voidaan hyödyntää niin uusissa kuin vanhoissakin kiinteistöissä.

Paloasiantuntijanamme toimii palokonsultti Tomas Fagergren Ruotsista.

Soita ja kysy lisää meiltä.

Yhteistyöterveisin

Timo Karkulahti
Stravent Oy

 

» Lataa esite: Basic-Savurajoitin » Lataa: Basic -suunnitteluohje » Katso: Video

23.04.2024

Hagabin Basic 4 -takaisinvirtaussuojalle löytyy nyt EPD-ympäristöseloste!

12.09.2023

Lyngsonin paneeliradiaattoreille ja Lisa-konvektorille löytyy nyt EPD-ympäristöselosteet!

09.06.2023

Stravent toimittaa Helsingin Aleksanterinkatu 40:ssä sijaitsevaan saneerattavaan hotellikiinteistöön 142 kpl Vasatherm Visper -puhallinkonvektoreita. Toimitukset alkavat kesällä 2023.

Suomen_vahvimmat_2024
Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Sisäilmayhdistys
Satanolla Oy