FI EN SE

Sisäilmatalkoot - Nykypäivän tekniikalla!


11.05.2012
Artikkelit
Stravent

Hei, saimme taas kuulla uutisissa jokin aika sitten miten huonosti sisäilman asiat ovat kouluissa ja hoitolaitoksissa. Nyt täytyy vain pyrkiä korjaamaan nämä rakennukset oikein ihmisten eikä markkina voimien ehdoilla.

Vallalla oleva suuntaus on tehdä korjauksen sekoittaen ilmaa taas oleskelualueella jotta saadaan varmasti epäpuhtaudet jokaiselle ihmiselle. Nyt sitten on vain lisätty ilmamääräsäätimiä joita huolletaan ja paljon käyttöiän aikana. Sekoittavalla ilmanvaihdolla vain kierrätetään paljon ilmaa ja energiaa kuluu ja ”pöpöt” tanssivat ihmisten hengitysilmassa kun eivät pääse luokista pois tuloilmavirtauksen synnyttämien oikosulkuvirtauksien johdosta kuten jo 30 - 40 vuotta sitten. Kehitystä ei synny jos ei ratkaisumalleja nykyaikaisteta!

Rahat korjauksiin löytyy oikealla ilmanjakotavan valinnalla. Professori Olli Seppänen esitti syrjäyttävän ilmanvaihdon jo syksyllä 2008 merkittäväksi tavaksi vähentää ilmanvaihdon energiankulutusta. Syrjäytys tarvitsee noin 30 % vähemmän tuloilmaa aikaansaadakseen vastaavan sisäilman ilmanlaadun. Normaalissa luokkahuoneessa voidaan vähentää ilmamäärää syrjäytyksen avulla ainakin 60 l/s joka tuo 200 € vuotuiset säästöt tämän päivän energianhinnoilla joka tarkoittaa vähintään 7000 € säästöt 20 vuoden aikana per luokkahuone(säästöissä huomioitu vain lämmityksen ja puhallintyön osuus). Malliluokan tuloilmalaitteiden hinta on vain 900 €, 0 % ALV josta pitää vähentää sekoittavan ilmanvaihdon laitteet jolloin takaisinmaksuaika lienee alta pari vuotta.

KOULU S55-S11

Onnistumisen takaa näissä korjaushankkeissa oikean ilmanjakotavan valinta. Siksi yhä useampiin kouluihin, hoivakoteihin, virastotaloihin ja terveyskeskuksiin, on valittu kerrostava ilmanvaihto, joka toimii syrjäyttävästi sekoittavaa ilmanvaihtoa tehokkaammin ja minimoi ilmastoinnin energiantarpeen.  Stravent Oy:n kehittämä syrjäyttävä ilmanvaihtojärjestelmä asennetaan kevään aikana esimerkiksi Kajaaniin Teppanan palvelukeskukseen mihin on useampia kaupungin palveluita keskitetty.

Perinteisessä sekoittavassa ilmanvaihdossa ilma tulee huoneeseen suoraan ylhäältä. Huoneessa oleva lämmin ilma nousee luonnostaan ylöspäin, mutta viileä tuloilma painaa sitä takaisin alaspäin. Lämmin, hiukkasten likaama ilma ei pääse poistumaan huoneesta yläkautta, vaan sekoittuu hallitsemattomasti tuloilmaan.

Kerrostava ilmanvaihto toimii syrjäyttävästi korkealla paineella joka takaa kerrostumisen pysyvyyden sekä oleskelualue saadaan täysin vedottomaksi tuloilman tehokkaan sekoittumisen ansiosta huoneilmaan. Viileä tuloilma ohjataan huoneen seinälle, josta se laskeutuu alaspäin. Lattian kohdatessaan ilma kääntyy ja virtaa huoneen oleskelualueelle. Ilmavirta yhtyy ihmisistä ja muista lämmönlähteistä nouseviin lämpimiin ilmavirtauksiin ja hyödyntää lämpimän ilman luonnollista siirtymistä ylöspäin. Lämmin, likaantunut ilma kerrostuu huoneen yläosaan, josta se poistetaan. Ihmisten oleskelualueella hengittämä ilma raikastuu ja paranee laadultaan ratkaisevasti. Hengitysliiton Anttolahovin kurssikeskuksen ilmastoinnin saneerauksessa käytetään myös kerrostavaa ilmanvaihtoa.

Kysy meiltä lisää niin kerromme säästömahdollisuuksista syrjäyttävällä ilmanjakotavalla.

Käy tutustumassa videoomme kotisivuillamme!


Terveisin, Timo Karkulahti

23.04.2024

Hagabin Basic 4 -takaisinvirtaussuojalle löytyy nyt EPD-ympäristöseloste!

12.09.2023

Lyngsonin paneeliradiaattoreille ja Lisa-konvektorille löytyy nyt EPD-ympäristöselosteet!

09.06.2023

Stravent toimittaa Helsingin Aleksanterinkatu 40:ssä sijaitsevaan saneerattavaan hotellikiinteistöön 142 kpl Vasatherm Visper -puhallinkonvektoreita. Toimitukset alkavat kesällä 2023.

Suomen_vahvimmat_2024
Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Sisäilmayhdistys
Satanolla Oy