FI EN SE

Hyvä ilmanvaihto kustannuksia säästäen


07.01.2012
Artikkelit
Stravent

Kerrostavalla ilmanvaihdolla päästään erinomaisiin tuuletustuloksiin aikaisempaa pienemmillä ilmamäärillä, joten syntyy kustannussäästöjä.

Kerrostava ilmanvaihto on fysiikan lakeihin perustuvaa syrjäyttävää ilmanvaihtoa korkealla paineella. Tuloilma ohjataan oleskelutilaan katonrajasta seiniä pitkin. Ilma lämpiää matkalla alas, joten vedontunnetta ei synny. Saavuttuaan lattian tasolle tuloilma lähtee täyttämään lämpökuormien synnyttämiä alipaineita ja alipaineet ohjaavat ilman lämmönlähteiden kuten ihmisten luo. Tuloilma liittyy lämmönlähteistä syntyviin pystyvirtauksiin ja tukee ja vahvistaa virtausta ylöspäin. Virtaus vie lämpöä ja myös ilman epäpuhtauksia pois oleskelualueelta. Katonrajaan noussut lämmennyt ilma ohjataan poistoilmaventtiiliin, Stravent Oy:n toimitusjohtaja Timo Karkulahti kuvailee.

Karkulahti huomauttaa, että kerrostavalla ilmanvaihdolla voidaan jopa vähentää ilmateitse tapahtuvia tartuntoja, koska kaikki hengityksestä ilmaan tulevat partikkelit nousevat ilmavirtauksen mukana ylöspäin eivätkä jää huoneilmaan leijumaan.

Kerrostava ilmanvaihto soveltuu kohteisiin, joissa oleskelee paljon ihmisiä ja tarvitaan laadukas ilmanvaihtoratkaisu. Koulut, päiväkodit, toimistot, sairaalat ja terveyskeskukset ovat erinomaisia esimerkkejä tällaisista tiloista. Järjestelmä voidaan asentaa sekä uudis- että saneerauskohteisiin.

Kerrostava ilmanvaihto on kustannustehokas ratkaisu, koska se käyttää ilmaa jopa 30 prosenttia vähemmän kuin perinteinen sekoittava ilmanvaihto. Energiaa säästyy huomattavasti. Koska ilmamäärät ovat pienemmät, ilmanvaihtokoneiden suodattimien vaihtoväliä voidaan pidentää, Karkulahti sanoo.

Stravent Oy on kehittänyt kerrostavan ilmanvaihdon ratkaisuja 2000-luvun alusta alkaen. Yrityksen kehittämää patentoitua ilmanvaihtotekniikkaa on asennettu lukuisiin kohteisiin Suomessa ja ulkomailla.

Stravent Oy
Olarinluoma 7, 02200 ESPOO
Puh. 09 4241 3630
www.stravent.fi

12.09.2023

Lyngsonin paneeliradiaattoreille ja Lisa-konvektorille löytyy nyt EPD-ympäristöselosteet!

09.06.2023

Stravent toimittaa Helsingin Aleksanterinkatu 40:ssä sijaitsevaan saneerattavaan hotellikiinteistöön 142 kpl Vasatherm Visper -puhallinkonvektoreita. Toimitukset alkavat kesällä 2023.

31.03.2023

Juhlistimme Pohjois-Suomen aluepäällikkömme Mikan 10-vuotista taivalta Stravent Oy:n palveluksessa.

Suomen_vahvimmat_2023
Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Sisäilmayhdistys
Satanolla Oy