FI EN SE

Asiakastiedote 01.10.2010


01.10.2010
Arkisto
Stravent

Kerrostava ilmanvaihto teknisten virastojen taloon Ouluun.

Stravent Oy toimittaa Ouluun teknisten virastojen taloon kerrostavan Stravent-ilmastointijärjestelmän. Se huolehtii toimistotilojen jäähdytyksestä. Toimituksen laajuus on noin 200 kpl Optimal - jäähdytyspalkkia, jotka asennetaan huoneiden takaseinälle. Toimitukset tapahtuvat kerroksittain vuodenvaihteesta alkaen.

Suunnittelijat hakivat joustavaa, helposti asennettavaa ja vedotonta ilmastointijärjestelmää. Ratkaisuksi löydettiin Stravent -tekniikka, joka toimii syrjäyttävän ilmanvaihdon periaatteella.

Stravent -jäähdytyspalkki asennetaan huoneen takaseinän kattokulmaan. Palkkiin puhallettava tuloilma sieppaa katosta mukaansa kolminkertaisen määrän huoneen omaa kiertoilmaa. Tällöin jäähtynyt, alaspäin puhallettava ilma painuu lattialle, liittyy huoneen luonnollisen ilmankiertoon, nousee ikkunaseinällä ylös laitteiden luovuttama lämpö mukanaan ja jatkaa kattoa pitkin takaisin huoneen takaseinälle jäähdytettäväksi.

Stravent -jäähdytyspalkki käytettäessä laskettuja kattoja ei tarvita, joten kattopinnat jäävät vapaiksi: tilojen avaruudentuntu lisääntyy ja epäsuoran valaistuksen käyttö helpottuu. Palkki huoneen takaosan katonrajassa on huomaamaton, ilma- ja vesiliitännät jäävät etulevyn alle. Myös huolto on helppoa: palkki voidaan imuroida lattialta, huoneessa työskenneltäessäkin.

Tuloilma, joka on auktoriteetti koko huoneen ilmassa, kerrostaa huoneen ilman kahteen osaan. Alempi kerros muodostuu enemmän puhtaasta viileästä ilmasta ja ylempi lämmin ilmakerros sisältää enemmän epäpuhtauksia. Syrjäytyksen ansiosta poistuu epäpuhtaudet tehokkaasti ja näin voidaan käyttää pienempiä ilmamääriä.

Toinen etu on tasainen virtauskuvio koko oleskelualueella – se syntyy Stravent-suutinrakenteesta. Tuloilma liikkuu tasaisesti, minimaalisesti pyörteillen: tämä parantaa huomattavasti työviihtyvyyttä ja nostaa työtehoa. Stravent tuotteissa ei käytetä äänenvaimennusmateriaaleja, joista myöhemmin saattaisi irrota kiusallisia kuituja huoneilmaan.

Kattokulmaan asennettava Stravent kerrostava ilmanvaihto sopii sekä uusien että vanhojen koulujen, terveyskeskusten ja virastotalojen ilmastointijärjestelmäksi. Tämä ja tulevat tuotteemme perustuvat huolelliseen tutkimukseen, jossa perinteisesti pureudumme syrjäyttävän ilmanvaihdon tehokkuuteen ja työviihtyvyyden parantamisen perusteisiin.


Stravent Oy
LISÄTIETOJA: Stravent Oy/ Timo Karkulahti 0400 - 601274

23.04.2024

Hagabin Basic 4 -takaisinvirtaussuojalle löytyy nyt EPD-ympäristöseloste!

12.09.2023

Lyngsonin paneeliradiaattoreille ja Lisa-konvektorille löytyy nyt EPD-ympäristöselosteet!

09.06.2023

Stravent toimittaa Helsingin Aleksanterinkatu 40:ssä sijaitsevaan saneerattavaan hotellikiinteistöön 142 kpl Vasatherm Visper -puhallinkonvektoreita. Toimitukset alkavat kesällä 2023.

Suomen_vahvimmat_2024
Stravent Oy
Piispantilankuja 4
02240 Espoo
(09) 4241 3630
Sisäilmayhdistys
Satanolla Oy