Suomi English version Estonia Swedish Swedish
30.12.2008

Asiakastiedote 30.12.2008


Stravent toimittaa Tapiolan Yhtymän uuden pääkonttorin ilmaverhokoneet.

Stravent Oy on sopinut Kaariputki Oy:n kanssa Tapiolan Yhtymän uuden pääkonttorin ilmaverhokoneiden ja 60 kpl äänettömän Vasathermin puhallinkonvektorin toimittamisesta. Järjestelmä minimoi vetohaitat ja säästää energiaa. Toimituksen laajuus on 14 ilmaverhokonetta, ja toimituksen arvo on yli 150.000 €. Ilmaverhokoneet toimitetaan kesällä 2009.

Stravent biddle -ilmaverho vähentää tuntuvasti lämmitetyn ilman karkaamista ra- kennuksesta. Tasaisesti alaspäin puhallettavasta ilmasta jopa 90 % liittyy lämmitetyn tilan luonnolliseen ilmankiertoon, jolloin oviaukosta ja sen välittömästä läheisyydestä tulee miellyttävän vedoton alue.

Stravent biddle -ilmaverhokone on varustettu patentoidulla pyörteentasaimella, joka eliminoi puhaltimessa syntyvät pyörteet. Ilma puhalletaan koneesta tiiviinä suih- kuna alaspäin, ja ilmasuihkun optimoidun suuntauksen ansiosta jo vähäinen ilma- määrä riittää kattamaan oviaukon lattiaan asti: kulkuaukkoon syntyy hyvä suojaus. Perinteisissä oviverhopuhaltimissa tarvitaan runsas ilmanpuhallus, jolloin ilmaverho hajoaa leveäksi viuhkaksi, syntyy kiusallista melua ja energiankulutus kasvaa. Stravent biddlessä näitä haittoja ei ole.

Stravent biddle -ilmaverhokone toimii myös vakiopuhallusnopeudella. Konees- sa on nokkela venttiilijärjestelmä, jolla puhallusaukkoa voidaan säätää. Sen ansiosta ilmaverhon tehon kasvattaminenkaan ei muuta puhallusilman nopeutta. Venttiilin avautuessa ilmanpuhallusaukko suurenee, leventyvä ilmasuihku siirtää enemmän lämpöä ilman nopeuden kasvamatta, ja suihkua tuskin havaitsee.

Patentoidulla Stravent biddle -menetelmällä oviaukkoon saadaan tehokas, vedo- ton ja äänetön ilmaverho huomattavsti pienemmällä ilmamäärällä kuin millään perin- teisellä oviverhopuhaltimella. Lämmennyt ulkoilma ohjautuu aina miellyttävästi oles- kelualueelle. Tehokkaan laminaarivirtauksen ansiosta jopa 90 % lämpöenergiasta saadaan kiinteistön hyödyksi, käyttökustannukset pienenevät ja työntekijöiden sekä asiakkaiden tyytyväisyys on taattu !

Stravent Oy

Timo Karkulahti
Toimitusjohtaja

Â

menestyja