Suomi English version Estonia Swedish Swedish
22.02.2008

Stravent - ilmanvaihto puolittaa lämmityksen energian- kulutuksen korkeissa tiloissa


Suomessa kehitetty kerrostava Stravent ilmanvaihtotekniikka on osoittanut jopa kaksi kertaa niin tehokkaaksi kuin perinteinen sekoittava ilmanvaihto.

Uutta Stravent tekniikkaa voidaan hyödyntää niin uusissa kuin vanhoissakin kiinteistöissä ja teollisuus- sekä varastorakennuksissa.

Rakennuksissa, missä esimerkiksi on homeongelmia, voidaan tilannetta helpottaa nopeasti asentamalla Stravent ilmanvaihdon tuloilmalaitteet ja siten puolittaa ilman epäpuhtauksien määrä oleskelualueella lapsiemme, nuorten ja muiden niissä työskentelevien ihmisten hengitysilmassa. Samalla toteutamme kestävän kehityksen mukaista energiasäästöä, johon Suomikin on sitoutunut EU:n jäsenenä.

Kerrostavaa ilmanvaihtoa käytettäessä tuloilma puhalletaan päätelaitteesta huoneen seinälle. Lattian kohdatessaan ilma kääntyy ja virtaa huoneen oleskelualueelle. Siinä tuuletusilmavirta yhtyy ihmisestä ja muista lämmönlähteistä luonnollisesti nouseviin lämpimiin ilmavirtauksiin ja tehostaa niitä. Kerrostavan ilmanvaihdon edut tuntuvat nopeasti. Ilma raikastuu ja sen laatu paranee ratkaisevasti, koska valtaosa likaantuneesta ilmasta kerrostuu tilan yläosaan. Työvireys palaa, oireilu, epäviihtyvyys ja sairaus poissaolot vähenevät. Stravent ilmanvaihto on vedoton ja tuloilman lämpötilaa voidaan pudottaa 5-6 K astetta, jolloin saavutetaan huomattavat säästöt lämmitysenergian kulutuksessa. Lattian ja katon välinen lämpötilaero pysyy yhden asteen sisällä.


Kuva 1. Enston Vihreä tehdas

Kerrostavaa ilmanvaihtoa hyödyntäviä järjestelmiä on asennettu jo satoihin uusiin ja vanhoihin toimisto-, koulu-, sairaala-, lastentarha- ja julkisiin rakennuksiin ja muun muassa Enston Vihreään tehtaaseen (kuva 1) on asennettu Stravent ilmalämmitys energiaystävällisyytensä ansiosta!

Lisätietoja on kotisivuillamme, ja vastaan mielelläni kysymyksiinne sekä näytämme valmistuneita kohteitamme!

Terveisin,

Timo Karkulahti

menestyja