Suomi English version Estonia Swedish Swedish

Hammaslääkäriasemat

Kerrostava ilmanvaihtotekniikka toi tullessaan paremman potilasviihtyvyyden ja työssäjaksamisen hammaslääkäriasemalle

Kun toimistotilojen uudistusta lähdettiin suunnittelemaan hammaslääkäriaseman tarpeisiin, oli selvää, että ilmanvaihtoon tullaan kiinnittämään erityistä huomiota. Stravent, kerrostava ilmanjakotekniikka oli monella tavalla ylivoimainen ratkaisultaan ja siten selvä valinta. Testaukset ja tutkimustulokset siitä ovat vakuuttavaa luettavaa. Käyttökokemukset kerrostavasta ilmanvaihdosta ovat hyvät, aina raikas ilma, ei vetoa eikä häiritseviä huminoita. Kaikki me olemme olleet tyytyväisiä, myös asiakkaat.

Terveellistä ilmaa ja fysiikan lakeja

Jo pelkästään hygienian ja hammaslääkärin työskentelystä syntyvien haitallisten partikkelien takia on käytetty ilma saatava poistumaan työtilasta tehokkaasti. Se ei saa sekoittua tuloilman kanssa, koska siitä seuraisi mm. erilaisia tartuntoja sisäänhengityksen mukana potilaille ja työntekijöille. Näin tapahtuu perinteisessä sekoittuvassa ilmanvaihdossa. Siinä käytetty ilma ja epäpuhtaudet jäävät haitallisesti pyörimään työtiloihin. Stravent-kerrostava ilmanjakotekniikka tuo raikkaan ilman hallitusti alas ja käytetty ilma nousee ylös mistä se johdetaan pois. Näin hengitysilma pysyy jatkuvasti raikkaana ja mahdollisimman puhtaana.

Merkittävää energiasäästöä paremmin tuloksin

Kerrostava ilmanjakotekniikka säästää energiaa noin 20 % perinteiseen sekoittavaan ilmanvaihtoon verrattuna. Koska ilmastointi on kiinteistöjen suurimpia kulueriä niin säästö rahassa mitattuna on merkittävä.

Tunnetko vetoa?

Koska kerrostava ilmanjakotekniikka ei aiheuta vetoa niin silloin ei myöskään esiinny siitä johtuvia niska eikä hartiasärkyjä. Näin työvireys pysyy hyvänä ja toiminta tehokkaana.

Stravent -kerrostava ilmanjakotekniikkaa soveltuu hyvin työtiloihin!

Hyvä ilmanlaatu on ehkä suurin työskentelyviihtyvyyteen vaikuttava tekijä heti ergonomian jälkeen. Myös asiakkaalle raikas ilma hoitotilanteessa on ehdottoman tärkeää viihtyvyyden kannalta.

 

 

 

Ratkaisut

Esitteet

Kerrostavan ilmanvaihdon päätelaitteet

Savuvideo

Artikkelit

TT-artikkeli_Bahram 4-2007
Tuloilmalaitteiden ilman lähtönopeuden vaikutus ilmanvaihtojärjestelmän energiankulutukseen.

Artikkelit referenssikohteista

Malliratkaisu

Optimal Paltamo

Referenssejä

  • Hammaslääkäriasema Dental, Jyväskylä
  • Raahen Terveyskeskus, hammashoitola

Tuotteet

» SUUTINPUTKI S11

» KATTOHAJOITTAJA S44

» SEINÄHAJOITTAJA S55